Audi v izziv Teslinemu Modelu Y posodobil Q4 e-tron

Ker Tesla z Modelom Y kraljuje na trgu električnih športnih terencev (SUV) po vsem svetu, Audi ne namerava zgolj opazovati. Nemški avtomobilski gigant je predstavil osveženo različico svojega električnega SUV-ja, Q4 e-tron. Audi je s posodobitvami povečal moč, skrajšal čas polnjenja in dodal novo opremo.

Novi in izboljšani specifikacije

Osnovni model Audi Q4 45 e-tron s pogonom na zadnji osi razvije moč 210 kW (ekvivalent 282 ali 286 konjskih moči) in doseže hitrost 100 km/h v 6,7 sekunde. Za tiste, ki si želijo še več zmogljivosti, različice s štirikolesnim pogonom Quattro ta čas zmanjšajo za desetinko sekunde. Na vrhu ponudbe je vodilni model Q4 55 e-tron quattro z močjo 250 kW (ekvivalent 335 ali 340 konjskih moči), ki do 100 km/h pospeši v samo 5,4 sekunde.

Teslin izzivalec

Ta posodobitev prihaja v času, ko Tesla z Modelom Y obvladuje globalni trg električnih SUV-jev. Audi z novimi specifikacijami in dodatno opremo jasno sporoča, da je pripravljen izzvati vodilno vlogo Tesle na tem področju.

Kaj še prihaja

Poleg povečane moči in hitrejšega časa polnjenja bo novi Q4 e-tron na voljo tudi z dodatno opremo, čeprav podrobnosti o tem še niso bile razkrite. Zagotovo pa lahko pričakujemo, da se bo Audi potrudil slediti trendom in potrebam trga, da bi pritegnil čim več kupcev.

Audi z novimi posodobitvami napoveduje napet boj na hitro rastočem trgu električnih SUV-jev. Kupci imajo zdaj več možnosti kot kdaj koli prej, kar samo povečuje zanimanje za električna vozila.

Nadaljevanje zgodbe zagotovo sledi.

vir Foto: Audi Portal24