Avatar je v 12 dneh zaslužil milijardo dolarjev

ByA.K.

30. decembra, 2022

Avatar je v 12 dneh zaslužil milijardo dolarjev

Film Avatar: The Path of Water je le nekaj dni po tem, ko je prišel v kinematografe po vsem svetu, zaslužil milijardo dolarjev.

Nadaljevanje najuspešnejšega filma vseh časov iz leta 2009 Avatar je bilo premierno predvajano 16. decembr. Po drugem koncu tedna je v kinu dosegel mejo milijarde dolarjev. V samo 12 dneh po predvajanju je postal tretji najbolj dobičkonosen film leta. Prehitel je Top Gun: Maverick in Jurassic World: Dominion.

Magično mejo je uradno prebil v ponedeljek. Domneva se, da bi lahko Avatar: The Last Airbender presegel skupni zaslužek prvega filma, ki je zaslužil 2,9 milijarde dolarjev, s čimer bi postal najbolj dobičkonosen film vseh časov.

Dogajanje se odvija 10 let po dogodkih iz izvirnega filma

Dogajanje filma se nadaljuje več kot desetletje po dogodkih iz prvega dela. Jake Sully, odkar se je odločil trajno prenesti človeško zavest v svoje telo Avatar in postati novi vodja ljudstva Na’vi. Živi na Pandori z družino, ki jo je ustanovil z Neytirijem. Sam Worthington in Zoe Saldaña sta ponovila svoje vloge Jakea Sullyja in Neytiri. Slednja sta zdaj ljubeča starša, ki se trudita ohraniti družino.

V vseh svojih filmih James Cameron ustvari izkušnjo potopitve v nov svet, v katerem se gledalci počutijo, kot da sodelujejo z liki v njihovih dogodivščinah. To še nikoli ni bilo bližje resnici kot v Avatarju. Pot Vode za izjemno nadarjenega režiserja predstavlja nov ustvarjalni zenit, ki ponovno premika meje filmskega pripovedništva.

S strokovno uporabo izboljšane 3D tehnologije, Cameron potopi filmske gledalce v pripoved. Omogoči jim, da resnično izkusijo okolje Pandore z bogatimi podrobnostmi in jim da priložnost, da prečkajo njena veličastna prostranstva skupaj s pogumnima in drznima junakoma Jakeom in Neytiri.

Kritike nadaljevanje Avatarja zaradi trajanja filma

Nadaljevanje Avatarja so poimenovali kar “najbolj pričakovan film desetletja”, zdaj končno prihaja v kinematografe. Uspešnica Jamesa Camerona Avatar: The Path of Water je naletela tudi na prve kritike.

Film sta producirala Cameron in Jon Landau, igrajo pa Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang in Kate Winslet. Za scenarij so zaslužni James Cameron, Rick Jaffa in Amanda Silver… več tukaj… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona