Avto leta 2024 – Renault Scenic E-Tech

ByMiha Kovač

28. februarja, 2024
Scenic E-Tech Electric - Avto leta 2024 [Foto. Renault]

Avto leta 2024 – Renault Scenic E-Tech

V živahnem vzdušju ob ponovnem odprtju Mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi, ki je po štiriletni odsotnosti znova zasedel svoje mesto na koledarju pomembnih mednarodnih dogodkov, je laskavi naslov Avto leta 2024 prejel Renault Scenic E-Tech. Prestižno nagrado mu je podelila žirija, sestavljena iz 59 avtomobilističnih novinarjev iz 22 evropskih držav, ki so skupaj Renaultovemu električnemu SUV pripisali skupno 329 točk. S tem je model presegel tesno konkurenco, med katero so bili BMW serije 5 in Peugeot 3008, ki sta se uvrstila na drugo oziroma tretje mesto.

Renault Scenic E-Tech, ki je bil predstavljen kot 100 odstotno električni družinski avto, predstavlja pomemben korak naprej v segmentu električnih vozil, zlasti v luči izzivov povezanih z združevanjem velikosti in moči, ki jo morajo električni motorji zagotavljati. Z zmogljivostjo do 379 milj (610 km) z enim polnjenjem in začetno ceno 39.990 evrov (v Franciji), Renault Scenic E-Tech postavlja nove standarde v svojem razredu.

Zmaga na tekmovanju Avto leta je po besedah generalnega direktorja Renaulta, Fabricea Cambolivea, velik uspeh za celotno skupino Renault, ki potrjuje pravilnost njihove strategije usmerjene v doseg, prostornost in minimalni okoljski odtis vozila. Dodatno vozilo izstopa s sodobno opremo, kot je panoramska pomična streha Solarbay in najnovejša generacija sistema OpenR Link z integriranimi Googlovimi sistemi, ki še povečujejo užitek v vožnji.

Ob 100. obletnici ženevskega avtomobilskega salona in 60. obletnici podelitve nagrade Avto leta, je letošnji dogodek ponovno združil avtomobilsko industrijo in ljubitelje avtomobilov z vsega sveta. S 15 napovedanimi svetovnimi in evropskimi premierami ter bogatim spremljevalnim programom, je ženevski salon ponovno potrdil svoje mesto kot eno izmed ključnih središč inovacij in napredka v avtomobilski industriji.

[Vir: Euronews]; Portal24; Foto: Renault