Avtomobili Kate Middleton odsevajo njeno osebnost – ugledna in zanesljiva

ByAna Koren

15. januarja, 2023

Avtomobili Kate Middleton odsevajo njeno osebnost – ugledna in zanesljiva

Valeška princesa Kate Middleton, ki je te dni praznovala 41. rojstni dan, je pogosto obravnavana kot ena najbolj pristnih članic kraljeve družine. Nek avtomobilski strokovnjak je dejal, da njena prva izbira avtomobila odraža njeno osebnost.

Kate Middleton je, ko je leta 2005 srečala princa Williama na univerzi St Andrews na Škotskem vozila Volkswagen Golf. Preprosto modro kombi limuzino.  1,4-litrski bencinski model z ročnim menjalnikom, bodoča princesa ga je imela več kot pol desetletja.

Avto je Kate uporabljala med študijem in kasneje med vožnjo v službo pri Jigsaw v London.

Bodoča valižanska princesa je z Golfom skupno prevozila slabih 100.000 kilometrov. Med vožnjo z Golfom so opazili tudi princa Williama, ko sta se leta 2005 začela dobivati.

Kate so videli voziti svoj VW hatchback do leta 2007, ko je avto podarila svojemu bratu Jamesu. Slednji je avto kasneje prodal za samo 1.400 funtov, vendar je cena vozila kmalu močno narasla.

VW je dražbena hiša pozneje ocenila na 30.000 funtov, deloma tudi zato, ker je bilo ime Middleton v registru vozila.

Louis Rix, COO in soustanovitelj platforme za financiranje avtomobilov CarFinance 247, je takole komentiral izbiro vozil prinese Kate:

“Spoštljivost in zanesljivost sta dve besedi za opis VW Golfa – nekateri bodo morda rekli, da to pač odraža valižansko princeso. Njen VW Golf Mk4 je bil leta 2001 ocenjen na približno 10.000 funtov, vendar sta Kate morda prevzeli njegova varnost in udobje, zaradi katerih je popoln kot prvi avto, hkrati pa je na univerzi prišla od točke A do točke B.”

Kate je po diplomi presedlala na Audi A3, zdaj uživa v floti Land Roverjev kraljeve družine.

Ob razlagi, kako se je Kate preselila v novejše vozilo, je Louis dodal: “Kate in njeno dolgoletno zanimanje za Audi je očitno navdihnilo kraljevi par za nakupe avtomobilov. Zdaj imajo v lasti edini nebritanski avtomobil v celotni kraljevi floti in sicer super športni avtomobil Audi R8.”

vir Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Princ Harry v knjigi razkril, kako se je začel spor med Kate in Meghan

Princ Harry je v knjigi razkril, kako se je začel spor med Kate in Meghan. Novinarji so se pred izidom knjige dokopali do spominov princa Harryja. Nekatere podrobnosti, ki jih v njej razkrije Harry, so zares šokantne. Harry trdi, da ga je njegov brat William fizično napadel zaradi Meghan Markle in da sta ga William in Kate leta 2005 prepričevala, naj obleče nacistično uniformo na zabavi v maskah… več tukaj.