Azijski navdih, ramstek trakovi s pomarančo in sezamom
Lahki in hiter obrok po navdihu Azije. Manj masten ramstek s stročjim fižolom, korenjem, čebulo in pomarančno, sojino in sezamovo omako. Priprava jedi vam bo vzela nekje pol ure, iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.
Sestavine, ki jih potrebujete:
- 400 g ramsteka
- 2 žlički naribane pomarančne lupine
- 2 čajni žlički sezamovega olja
- 200 ml pomarančnega soka
- 1½ čajne žličke finega jedilnega škroba
- 2 žlici olja
- 1 manjša čebula, narezana na osmine
- 2 manjša korenčka, narezana na palčke
- 150 g stročjega fižola
- 1 žlica praženih sezamovih semen
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlica sezamovega olja
Postopek priprave
Meso očistite od odvečnih žil in maščobe. Narežite ga na tanke rezance in dajte posodo ter zmešajte z naribano pomarančno lupinico in sezamovim oljem. Pokrijte s plastično folijo in postavite v hladilnik za 20 minut.
Zmešajte pomarančni sok in fini jedilni škrob.
V ponvi ali voku segrejte olje in na močnem ognju po delih pražite meso, dokler ne dobi temne barve. Pečeno meso odstavite in pustite na toplem.
Ponovno segrejemo ponev in dodajte čebulo, korenček in stročji fižol. Pražite jih na močnem ognju približno 2 minuti oziroma dokler se ne zmehčajo. Ko se zelenjava zmehča, prilijte mešanico pomarančnega soka in jedilnega škroba. Nekoliko zmanjšajte ogenj in mešajte toliko časa, da omaka zavre in se zgosti.
Meso vrnite v ponev, dodajte sezamovo seme, sojo in sezamovo olje ter mešajte, dokler se ne segreje.
Postrezite takoj in uživajte.
Dober tek!
Foto: iStock