Azijski trgi stabilni, nafta višje, zlato nižje

ByAna Koren

7. marca, 2023 , , , , , ,

Azijski trgi stabilni, nafta višje, zlato nižje

Azijski finančni trgi so bili v torek le malo spremenjeni. Vlagatelji namreč pričakujejo kongresno pričanje predsednika Federal Reserve Jeroma Powella, ki naj bi se začelo pozneje danes. V pričanju bodo dobili namige o naslednji potezi centralne banke glede obrestnih mer.

MSCI indeks je ostal nespremenjen, potem ko so ameriške delnice prejšnjo sejo končale z blagim porastom. Indeks je ta mesec do zdaj zrasel za 2,9 odstotka.

Donos primerjalnih 10-letnih zakladnih zapisov v primerjavi z zaprtjem v ZDA pri 3,983 odstotka v ponedeljek je dosegel 3,9675 odstotkov.

Dvoletni donos, ki raste s pričakovanji trgovcev glede višjih obrestnih mer FED, se je v primerjavi z zaprtjem v ZDA pri 4,894 odstotka dotaknil 4,8945 odstotka.

Avstralske delnice so padle za 0,1 odstotka, v začetku seje so padle za 0,3 odstotka.

Japonski delniški indeks Nikkei je zrasel za 0,5 odstotka.

Avstralske delnice so padle zaradi največjih virov BHP Group in Rio Tinto, za katere analitiki pravijo, da so šibkejše zaradi ciljne rasti Kitajske, ki je za leto 2023 postavljena na približno 5 odstotkov.

Avstralska centralna banka (RBA) naj bi danes odredila že deseto zaporedno zvišanje obrestne mere. Uradno denarno obrestno mero naj bi zvišali za 25 bazičnih točk na 3,6odstotka.

V Hongkongu se je indeks Hang Seng povečal za 0,06 odstotka.

Indeks kitajskih modrih čipov CSI300 je višje za 0,07 %.

Industrijski indeks Dow Jones se je dvignil za 0,12 odstotka.

Indeks S&P 500 je zrasel za 0,07 odstotka.

Nasdaq Composite pa je padel za 0,11 odstotka.

Valute, zlato in nafta… na Biznis.si

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Najdražja in najrazkošnejša Toyota je dobila SUV različico

Eden najbolj posebnih avtomobilov na svetu bo dobil različico SUV. Ko napišemo, da gre za najljubšo izbiro japonskih visokih uradnikov, pa tudi samega japonskega cesarja, bo večina vedela, da je to Toyota Century. Ni najdražji, niti ne najbolj luksuzen avtomobil, je pa zagotovo najbolj konzervativen, zato napoved, da bi lahko dobil SUV različico sploh ne preseneča… več tukaj.