Balenciaga izdelal plašč iz gob

ByAnja Kadič

8. novembra, 2022 , ,
Balenciaga izdelal plašč iz gob

Modna hiša je predstavila plašč s kapuco, izdelan iz materiala Ephea, ki ga izdelujejo iz gob.

Na prvi pogled je plašč videti kot običajen, lep plašč. Ta osupljiv oblikovalski izdelek pa je bil ustvarjen z uporabo inovativnega materiala Ephea. Ta je izdelan iz dela telesa gobe.

Maxi plašč s kapuco je bil prvič predstavljen na Balenciagovi reviji Winter 22 360° in je prvo modno oblačilo, izdelano z uporabo takšnega materiala.

Plašč je poln volumna in prijetno debel. Zato je videti vrhunsko. Material je obdelan z nestrupenim sredstvom, tako da je varen za vsakodnevno nošenje. Na otip spominja na živalsko kožo.

Ephea je v celoti ekološka, trajnostna in okolju prijazna alternativa usnju in sintetiki.

Ephea je v celoti ekološka, trajnostna in okolju prijazna alternativa usnju in sintetiki.

Tkanina, ustvarjena izključno za Balenciago, za izdelavo rabi minimalne energijske vire in izpusti le minimalne sledove CO2. Material je bil ustvarjen za zmanjšanje onesnaževanja okolja modne hiše, ne da bi pri tem ogrozili kakovost ali tehnično zmogljivost. 

Balenciaga uporablja ta popolnoma naravni material, saj se zaveda, da je modna industrija ena najbolj onesnaževalnih industrij na svetu.

Material kot tak predstavlja poskuse podjetja, da bi ublažilo svoj ekološki vpliv na planet. Inovativna novost je del stalnih poskusov podjetja Balenciaga, ki si želi ustvariti in raziskovati alternative tradicionalnim materialom. S tem si želijo izpopolniti in razviti vrednostne verige podjetja. 

Plašč bo na voljo konec oktobra v izbranih trgovinah Balenciaga v Pekingu, Beverly Hillsu, Londonu, Milanu, New Yorku, Parizu, Šanghaju, Tokiu in Torontu.

Vir slik: Hypebae