Barron Trump zavrnil vlogo delegata na republikanski nacionalni konvenciji

ByAna Koren

12. maja, 2024 , ,
Barron in Donald Trump [Foto: Zajem zaslona YT/AP]

Barron Trump zavrnil vlogo delegata na republikanski nacionalni konvenciji

Barron Trump, najmlajši sin nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa, je zavrnil sodelovanje kot delegat na republikanski nacionalni konvenciji, ki bo potekala to poletje v Milwaukeeju. Po poročanju Daily Maila in izjavi iz urada nekdanje prve dame Melanie Trump, je Barron to odločitev sprejel zaradi predhodnih obveznosti.

“Čeprav je Barron počaščen, da ga je floridska republikanska stranka izbrala za delegata, žal zavrača udeležbo,” je zapisano v izjavi. Barron Trump, ki je marca dopolnil 18 let, je bil izbran kot eden izmed delegatov s strani republikanske stranke Floride za konvencijo, ki bo potekala julija.

Poleg Barrona so bili za delegate izbrani tudi drugi člani družine Trump, vključno z Donaldom Trumpom mlajšim, Ericom Trumpom in Tiffany Trump. Medtem ko je Barronov oče, Donald Trump, napovedal, da bo na konvenciji verjetno razglasil svojega protikandidata, se sam Barron v politične razprave ne vključuje pogosto, čeprav je po besedah svojega očeta zainteresiran za politiko.

V nedavnem radijskem intervjuju je Donald Trump pohvalil Barrona. Opisal ga je kot odličnega študenta in zanimivega sogovornika v političnih debatah. “Včasih mi bo rekel, ‘Oče, to je tisto, kar moraš narediti,'” je dejal Trump, opisujoč njun odnos. Kljub temu pa se Barron trenutno osredotoča na svoje šolanje, saj je v zadnjem letniku srednje šole in se pripravlja na kolidž.

[Vir: CNN]; Portal24; Foto: Zajem zaslona YT/AP