Bentley bo končal proizvodnjo ikoničnega motorja W12

Med globalnim prehodom na elektrifikacijo bo Bentley naslednje leto prenehal s proizvodnjo svojega slavnega motorja z notranjim zgorevanjem W12. Zadnji primerek motorja bo tovarno v Crewe zapustil aprila 2024. Proizvajalec avtomobilov je že proslavil upokojitev tega motorja na festivalu hitrosti v Goodwoodu. YouTube kanal Frame pa ponuja edinstven vpogled v proizvodnjo tega 6,0-litrskega 12-valjnega motorja z dvojnim turbopolnilnikom.

V video posnetku Frame prikazuje celoten postopek sestavljanja motorja W12 v tovarni Crewe. Proizvodna linija je tam upravljana s strani druge in tretje generacije proizvajalcev motorjev Bentley. Proces združuje brezhibno britansko izdelavo z natančnim nemškim inženiringom, kar je posledica prevzema podjetja Bentley s strani Volkswagen AG.

Vsak motor je izdelan z veliko pozornostjo do podrobnosti. Pri izdelavi motorjev usposobljenim tehnikom pri prilagajanju natančnih količin navora na vsako matico in vijak pomagajo stroji. Teža pri visokozmogljivih motorjih igra veliko vlogo. Bentley zaradi slednjega uporablja visokokakovosten aluminij za bloke in glave motorja ter titan za ojnice, kar zagotavlja dodatno moč. Za dokončanje vsakega motorja sta potrebna dva tehnika in nekaj strojev.

Celoten proces vključuje 64 postaj

Tehniki natančno pregledajo vsak motor z visokonatančnimi merilnimi orodji, tako zagotovijo skladnost z natančnimi specifikacijami Bentleyja. Avtomatizirana vodena vozila (AGV) prevažajo vsak motor do delovnih postaj, kjer tehniki opravijo dokončna dela.

Celoten proces vključuje 64 postaj, skozi katere mora vsak avtomobil potovati, pri čemer vsaka postaja potrebuje le devet minut za dokončanje svojih nalog. Za dokončanje celotnega avtomobila je skupno potrebnih 127 minut.

Končni izdelki so podvrženi strogim tlačnim in dinamometričnim testom, da se zagotovi skladnost z določenimi zmogljivostmi. Največja trenutno konfigurirana moč motorja je 740 konjskih moči in 738 lb-ft navora, dosežena za model Bentley Batur, navaja Carbuzz. Podatkovna analitika se uporablja za spremljanje delovanja vsakega avtomobila in prepoznavanje področij za izboljšave.

Tovarna Bentley v Crewe je prva avtomobilska tovarna na svetu, ki je leta 2019 prejela mednarodno priznani standard PAS 2060 za ogljično nevtralnost. Bentley načrtuje nadaljnje vlaganje v svojo “Dream Factory”, da bi do leta 2030 postala podnebno nevtralna od začetka do konca proizvodnje.

Z upokojitvijo motorja W12 Bentley kaže svojo zavezanost k prehodu na bolj trajnostno prihodnost, s čimer bo prispeval k globalnim prizadevanjem za zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida.

Foto: Bentley

Portal24