Na veselje ljubiteljev udobnih hlač se po dolgem času na modno sceno vračajo bermude. Brez velike debate lahko trdimo da so bermude popolne hlače za to sezono.

Poletje je tu in z njim bermuda hlače. Te so idealne za vse, ki radi nosite daljše hlače tudi pri visokih temperaturah.

Poleg značilnih širokih hlačnic, ki izgledajo skoraj kot krilo, hlače pogosto zamenjamo za krajše kratke hlače. Vendar bermude to niso. Pri njih velja le eno pravilo, da morajo hlačnice segati vsaj do kolen. Poleg tega so v letošnji sezoni zaželjeni širši modeli. Če želite hlače dobro kombinirati z drugimi oblačili, vam bodo spodnji predlogi prišli še kako prav. 

https://www.instagram.com/p/Cd04WBYM6rR/?utm_source=ig_embed&ig_rid=46844196-43c0-4d8e-a8e3-c7ed762640fb
Kaj so bermuda hlače?

Bermude so hlače nekoliko širšega kroja, ki se končajo nad kolenom ali segajo do kolen. Mimogrede, bermudke dolgujejo svoje ime istoimenskemu otočju v Atlantiku. Tam so opisane kratke hlače del običajne pisarniške obleke za moške in se nosijo skupaj z nogavicami do kolen, srajco in kravato.

Bermuda hlače izvirajo iz kraljeve mornarice. V poznem 19. stoletju so bili na Bermudskih otokih nameščeni britanski vojaki, ki jim je zaradi tropskega podnebja kmalu postalo prevroče v dolgih hlačah. Hitro so jih razrezali do kolen in tako se je rodila nova oblika hlač.  Bermude so se prvič znašle v ženski modi v šestdesetih letih in hitro postale priljubljene priložnostne hlače.

Kako kombinirati bermude?

Ne glede na to, ali so iz usnja, jeansa, okrašene z vzorci, v svetlih barvah ali kot del obleke s suknjičem, nam bermude to poletje puščajo veliko prostora za kreativno oblikovanje.

Čevlji imajo v tem primeru velik vpliv na oblikovanje videza. Eleganten in uglajen videz lahko okrepijo modeli čevljev s peto , kot so sandali z odprto peto (sling back) in sandali z blok peto. Ravni čevlji, kot so superge, mokasini, ravne sandale z vezalkami ipd. dajejo tem hlačam pridih priložnostnega videza.

Za razliko od kolesarskih in kratkih hlač so bermude popolnoma primerne za pisarno, če so pokrita kolena in če je zgornji del v obliki srajce, bluze in/ali jakne. Bermude iz tkanine z gubami izgledajo še posebej elegantno.

Za dober izgled naše postave so najbolj pirmerne bermude z visokim pasom. In to še posebej, če je majica ali bluza zataknjena za pas hlač. Če si čez ramena ogrnete še jeans ali usnjeno jakno, boste urejeni od glave do pete. 

Pomembni lastnosti bermudskih hlač sta ležernost in sproščenost. Za konec zato nasvet: če ste v dvomih, kupite model, ki je večji za številko ali dve od vaše običajne konfekcijske številke.

Vir slik: žena.hr