Bi se moral Janša umakniti z vrha SDS? Logar odgovarja

Bi se moral Janša umakniti z vrha SDS? To je prvi Logarjev intervju po izgubljenih volitvah, ko je v govoru napovedal odpiranje novih vrat.

Anže Logar je imel za N1 prvi intervju po izgubljenih predsedniških volitvah.

Takrat je v govoru napovedal odpiranje novih vrat. V politiki so se začela ugibanja o tem, ali ustanavlja novo stranko in ali namerava na čelu stranke nadomestiti dolgoletnega predsednika SDS Janeza Janšo. 

A Logar v intervjuju ni želel natančno povedati, kakšni so njegovi politični načrti. Povedal je, da je zdaj v politiki mrtev čas, saj da je do naslednjih volitev še 3 leta in pol. To je tudi dovolj časa, da si postavi cilje.

Logar je na vprašanje, ali je po toliko volilnih neuspehih v tem letu čas, da se Janša umakne z mesta voditelja SDS odgovoril: “To je njegova odločitev. On vodi stranko. Vodi jo že dlje časa, in če bi se sam tako odločil, bi se tako odločil”.

Se vidi na čelu SDS? Se je pripravljen spopasti za to funkcijo ali jo je pripravljen sprejeti samo z Janševim blagoslovom, je Logarja vprašal novinar N1 Miha Orešnik. Logar mu je pojasnil, da sovražni prevzem ni prava pot, ker politika deluje po načelu dialoga: “Če ne bi imel ambicij, bi se že umaknil iz politike. Katera pot bo pravilna, je pa odvisno tudi od političnega dogajanja.”

Vir: N1 Foto: Anže Logar Twitter

Ne spreglejte…

Žan Mahnič z upravnim sporom nad Državni zbor

Žan Mahnič z upravnim sporom nad Državni zbor. Mahnič je namreč  zoper parlamentarni sklep, s katerim so ga razrešili članstva v preiskovalni komisiji glede sumov nezakonitega financiranja političnih strank vložil upravni spor… več tukaj.

By A.K.

Komentar: