Biden ni prestar, nesposoben je, pravi Trump

ByAna Koren

17. septembra, 2023 , ,

Biden ni prestar, nesposoben je, pravi Trump

Ameriški predsednik Joe Biden, ki je star 80 let in je pogosto tarča kritik zaradi svoje starosti, za svojo obrambo pa ne more računati na pomoč nekdanjega predsednika Donalda Trumpa, ki je star 77 let. Trump, ki se bo na volitvah novembra 2024, morda znova pomeril z Bidenom je v intervjuju za NBC povedal, da težava Biden ni njegova starost, ampak njegova nesposobnost.

Trump: Večji problem je Bidnova nesposobnost


“Nekateri največji svetovni voditelji so bili na oblasti, ko so bili v svojih osemdesetih,” je dejal Trump, ki se poteguje za nominacijo republikanske stranke. “In Biden ni prestar,” je dodal med intervjujem. “Mislim pa, da je nesposoben, in to je večji problem.”

Zadnja zdravniška ocena predsednika Bidna iz februarja tega leta je pokazala, da je v dobrem zdravstvenem stanju. Bela hiša po drugi strani še nikoli ni imela tako starega stanovalca. Če bi Biden dobil še en mandat, bi bil ob koncu tega star 86 let, zato je pogosto deležen kritik.

Trump, ko je bil vprašan o svoji starosti, je z nasmehom dejal: “Še vedno sem daleč od 80.” Trenutne ankete kažejo, da čeprav je starostna razlika med Bidnom in Trumpom majhna. Američane pa medtem bolj skrbi Bidnovo zdravje.

vir Foto: Wikipedia

Portal24

Ne spreglejte…

Zdravniki: Joe Biden je zdrav in sposoben za delo

Zdravniki so ameriškega predsednika Joeja Bidna (80) po pregledu, pri katerem so mu odstranili lezije na prsnem košu, razglasili za zdravega in “sposobnega za delo”. Ugotovili so tudi, da ni dolgoročnih posledic covida, na koronavirus je bul predsednik pozitiven lansko leto.

“Predsednik ostaja sposoben za opravljanje dolžnosti in popolnoma sposoben opravljati vse svoje odgovornosti brez kakršnih koli odrekanj ali prilagoditev,” je v povzetku zdravniškega poročila dejal zdravnik Bele hiše Kevin O’Connor. Biden je “zdrav, močan, 80-letni moški,” je zapisal.

Zdravniški pregled je bil pozorno spremljan, saj naj bi Biden napovedal kandidaturo za drugi predsedniški mandat. V povzetku je pisalo, da Biden nima nobenih simptomov podaljšanega covida in da se njegova otrdela hoja od zadnjega pregleda ni poslabšala… več tukaj.