Bill Gates: Vnukinja je spremenila moj pogled na svet

Bill Gates, ustanovitelj Microsofta in filantrop, je na Instagramu objavil fotografijo, na kateri bere svoji vnukinji, medtem ko jo njegova hči Jennifer drži v naročju. V opisu fotografije se je milijarder skliceval na dejstvo, da ga je prihod vnukinje spremenil.
“To, da sem postal dedek, mi je dalo popolnoma novo lečo, skozi katero lahko vidim svet. To me motivira, da zagotovim, da moja vnukinja – in vsi naši vnuki – podedujejo boljši svet od tistega, v katerem so se rodili,” je zapisal.
Spomnimo, Gates se je aprila letos pohvalil s fotografijo s svojo prvo vnukinjo, ki je na svet prispela marca.
“Komaj čakam, da te gledam, kako odkrivaš svet,” je rekel takrat.

Bill Gates, ki je bil nekoč najbogatejši človek na svetu, je v preteklih letih večinoma posvečal svoj čas in sredstva borbi proti revščini in boleznim po vsem svetu preko svoje fundacije Bill & Melinda Gates Foundation. Njegovo novo prizadevanje, da bi zagotovil boljši svet za svoje vnuke, kaže na njegovo stalno zavezanost izboljšanju sveta za prihodnje generacije.

Gates, ki se je nedavno ločil od svoje žene Melinde po skoraj 30 letih zakona, je dejal, da mu je ločitev dala čas za razmislek o tem, kaj je resnično pomembno v življenju. Poudaril je, kako pomembno je, da se osredotočimo na družino in ljubljene. Gates ima tri otroke: Jennifer, Roryja in Phoebe, in je izrazil veselje, da bo zdaj lahko preživel več časa z njimi in svojimi vnuki.

Gates je tudi v preteklosti govoril o pomembnosti izobraževanja in je dejal, da je branje ena najpomembnejših stvari, ki jih lahko delimo z mladimi generacijami. Objavljena fotografija, na kateri bere vnukinji, je simbol njegove predanosti izobraževanju in skrbi za prihodnje generacije.

Foto: Instagram

Portal24