Blackpool. Meka plesa se stresa! Nekaj razmišljanj skozi oči plesne trenerke in sodnice Daniele Škofic Novak o dogajanju okoli letošnjega festivala v Blackpoolu. Pogovarjala se je Barbra Drnač.

Festival se je odvijal med 21. majem in 3. junijem, na njem pa sta kot edina Slovenca nastopila Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva.

Barbra: Draga Daniela, Klemen in Saška sta napovedala tik pred nastopom v Blackpoolu, da prehajata med profesionalce in sta tudi prvič zaplesala v tej kategoriji ter zasedla 4. mesto. Kako komentiraš njuno uvrstitev in seveda prehod med ‘profije’, ki je gotovo bila logična posledica, saj sta v amaterski kategoriji osvojila, kar se je osvojiti dalo (svetovna prvaka, prvaka Blackpoola itd.)?

Danijela: Pozdravljena, Barbra! Dejstvo, da sta Saša in Klemen prestopila med profesionalce po osvojitvi vseh možnih naslovov, je, kot sama ugotavljaš, popolnoma razumljivo. Menim, da sta izbrala najboljši trenutek. Ne glede na politične razprtije, ki pretresajo plesni svet, sta ostala osredotočena na svojo plesno pot. V novi, močnejši konkurenci, sta pokazala svoj zrelostni in plesni napredek. Uvrstitev na 4. mesto je seveda več kot odlična. V dani situaciji mnogo več pomenijo … več TUKAJ

Vir: Parada plesa