Blondinke so zabavne, si lase lahko posvetlite brez belila?

ByA.K.

24. decembra, 2022

Blondinke so zabavne, si lase lahko posvetlite brez belila?

Ali si lahko posvetlite lase brez belila? Biti blond je morda res bolj zabavno, toda proces, kako postati blond je lahko resen izziv. Najbolj poznan in najpogosteje uporabljen način posvetljevanja las je uporaba belila. Tudi če sami nikoli niste bili blondinka, ste že videli ženske v folijah, da dobijo želeni odtenek las. Vendar belilo ni edini način za posvetlitev las, obstajajo tudi druge metode. 

A je nekaj ​​stvari morate vedeti, preden začnete svojo pot posvetljevanja las z belilom ali brez belila, na primer: Kakšen je vaš želeni barvni rezultat? Kakšno je zdravje vaših las? Želite topel ali hladen ton? Pogovarjali smo se s profesionalnimi barvarji za lase, da bi dobili boljšo predstavo o tem, kako deluje posvetljevanje las.

Ali si lahko posvetlite lase brez belila?


Da, lahko, vendar je v to vključenih veliko stvari, zato ni priporočljivo kot projekt, ki se ga boste lotili kar doma. Treba je namreč upoštevati veliko stvari, zlasti barvo, ki jo želite doseči in, če doma uporabljate alternativo brez belila, gre zlahka kaj narobe.

Prednosti in slabosti beljenja las

Prednosti:

Najlažji način za posvetlitev las je uporaba belila. Strokovnjaki za storitve blondiranja, natančno vedo, kako zmešati barvo, da vam zagotovi videz, ki ga želite. Ne glede na to, ali gre za tehnike, kot je barvanje las za učinek balayage ali poudarjanje s folijami za večjo dimenzijo, pooblaščeni kolorist za lase ve, kako najbolje nanesti formulo belila, da ne bo uničila celovitosti vaših las.

Bleach nima enakih omejitev kot nekatere druge alternative za dviganje barve. Metoda High Lift, ki je eden od načinov za posvetlitev las brez belila lahko v resnici daje samo tople odtenke.

Slabosti:

Beljenje las, še posebej, če se že začne v nezdravem stanju, lahko povzroči resno škodo. Če greste h koloristu, ki ne ve, kaj dela, ali če ne razume vašega tipa las, obstaja možnost, da se vaši lasje izkažejo z drugačnim tonom ali v najslabšem primeru poškodovani.

Pri uporabi belila, belilo prodre globoko v lasno steblo in pride do kemične reakcije, kjer raztopi barvni pigment v vaših laseh za posvetljen učinek. To je super, ko želite svetlejšo barvo las. Belilo hkrati polepša barvo in razgradi maščobne kisline, ki ohranjajo zdrave pramene las.

Beljenje las lahko spremeni tudi teksturo in poroznost las, ker odpre lasno povrhnjico, zaradi česar postane bolj ranljiva. Dlje kot je belilo na laseh, svetlejša bo blond barva, a tudi lahko povzročite tudi več škode.

Če belilo pustite na laseh predolgo, lahko doživite lomljenje in tudi kakšno ne tako lepo barvo. Če si lase pogosto osvetljujete, bi moral izkušeni kolorist vedeti, da ne sme beliti čez predhodno posvetljene kose, saj bo to škodovalo barvi in ​​zdravju las.

Kako posvetliti lase brez belila doma

Čeprav je to možno, strokovnjaki zelo odsvetujejo posvetljevanje las doma. Večina koloristov se bo strinjala, ne glede na to, ali je z belilom ali brez, svetlenje ni priporočljivo kot projekt, ki se ga boste lotili doma, ker lahko zelo veliko, zelo hitro gre narobe.

Možnost, da gre kaj narobe, je velika sploh, če ne veste, kako pravilno formulirati.

Kako strokovnjaki belijo lase, ne da bi jih poškodovali

Koloristi bi morali uporabiti najmanjšo možno količino belila ga pravilno nanašati in imeti pravilen čas obdelave.

Obrnite se na nekoga z izkušnjami, saj bo natančno vedel, kako dolgo naj pusti belilo delovati. Pri vseh frizerskih storitvah, še posebej pri barvanju, je pomembno, da opravite raziskavo, preden se zavežete salonu in stilistu ali koloristu.

Kako preprečiti poškodbe las po beljenju las

Hidracija ima v igri za ohranjanje zdravja posvetljenih las glavno vlogo. Prav tako se izogibajte prekomerni vročini in vročim orodjem, ker je kombinacija beljenih las in vročine popolni recept za škodo.

Prav tako se je pametno izogniti pretiranemu umivanju las, saj lahko postopek las še bolj izsuši. Večina koloristov se bo strinjala, da manj kot si umivate lase, bolje je.

Bombažno prevleko za vzglavnik pa menjajte za svileno, saj je nežnejša do las in bo pomagala preprečiti dodatno lomljenje ali poškodbe, ki se lahko zgodijo med nočnim premetavanjem.

Vir Foto: Pexels (Studio Cottonbro)