BMW: Zamenjali bomo ‘ledvičke’, dizajn bo zdržal 10 let

BMW bo v prihodnje krasil preprost dizajn, ki ni nagnjen k zastarelosti in nekoliko drugačna sprednja maska. 

Ob predstavitvi konceptov Vision in Dee je ameriški reviji uspelo priti do glavnega BMW-jevega oblikovalca Domagoja Đukeca in izvedeti, kakšna je oblikovalska prihodnost BMW-ja. 

Sodeč po odzivih prinaša Neue Klasse tektonske spremembe v poslovanju in oblikovanju izdelkov. Đukec je za revijo Drive povedal, da bo šel oblikovno ravno v smeri koncepta I Vision Dee, ki pa med ljubitelji BMW ni bil najbolje sprejet.

“Naši avtomobili bodo bolj temeljili na kakovosti. Prav tako bo to stroj, ki ga ne boste želeli menjati vsaka tri leta,” je povedal Đukec. “Tako načrtujemo, da bo zdržal 10 let, torej toliko, da ne bo potreboval prenove. Prenova je zelo površinska.”

Dobra novica pri vsem skupaj je, da je Đukec potrdil, da BMW (še) ne bo opustil koncepta limuzine in se prepustil SUV-maniji. Enako velja za športno naravnane avtomobile oziroma pakete. 

Različne “ledvice”

Adrian van Hooydonk, vodja oblikovanja BMW Group, je za BMWBLOG povedal, da se bodo posamezni modeli najbolj razlikovali na sprednji strani. Vsak model bo namreč imel posebej prilagojeno prednjo masko. Na vprašanje, ali obžaluje trenutno obliko, še posebej pri M3 in M4, kjer so se igrali z velikostjo “ledvičke”, je dejal:  “Vedeli smo, da bodo ljudje o tem govorili, ker seveda vemo, kdaj delamo spremembo. Vemo tudi, da ni nujno slabo pripraviti ljudi do pogovora. Slabo bi bilo, če bi ljudje govorili, a ne kupujejo. Vendar govorijo in kupujejo, zato so še vedno na pravi strani.”

Foto: BMW

Ne spreglejte…

EU: Voznike čakajo spremembe, kaj bi se lahko spremenilo

Voznike v Evropski uniji čakajo spremembe. Evropska unija namerava namreč letos sprejeti novo direktivo o vozniških dovoljenjih. Zaenkrat gre le za osnutek, a so že znani prvi obrisi predloga, ki ga bodo sprejela evropska telesa.

Vozniško dovoljenje B kategorije velja le za motorna vozila do skupne dovoljene mase 3,5 tone. Večine mobilnih hišic zato imetniki vozniškega dovoljenja ne smejo voziti, saj so pretežke. Zaradi tega je predvideno povečanje dovoljene skupne mase na 4,25 tone… več tukaj.

By A.K.

One thought on “BMW: Zamenjali bomo ‘ledvičke’, dizajn bo zdržal 10 let”

Komentar: