Bo Huawei Luxeed S7 boljši od Teslinega Model S

Huawei je nedavno napovedal vstop v rastoči trg električnih vozil na Kitajskem s svojim luksuznim EV, imenovanim Luxeed S7. V skupnem podjetju z državnim proizvajalcem avtomobilov Chery Automobile je Huawei ambiciozno postavil svoj novi EV proti priljubljenemu Teslinemu Modelu S. Richard Yu Chengdong, vodja Huaweijeve avtomobilske enote, je v intervjuju za South China Morning Post zatrdil, da bo Luxeed S7 “v različnih vidikih boljši od Teslinega modela S.”

Luxeed S7 naj bi vključeval najnaprednejše tehnologije obeh podjetij, čeprav uradne specifikacije vozila še niso bile razkrite. Če se Chengdong nanaša na pogonski sklop, bo moral Luxeed S7 presegati ali vsaj izenačiti Model S z dvojnim motorjem in 670 konjskimi močmi, ki ima tudi doseg po EPA 405 milj. Teslin vodilni model Plaid zmore impresivnih 1.020 konjskih moči iz tri-motorja, kar omogoča pospešek od 0 do 60 mph v le 1,99 sekunde, postavlja pa ga med najhitrejša električna vozila na svetu.

Huawei se ne bo soočil samo s Teslo, ampak tudi z drugimi kitajskimi proizvajalci EV, kot je Zeekr, ki je svoj model 001 FR opremil s štirimotorjem z 1265 konjskimi močmi. Luxeed S7 bo podprt s platformo Chery EoX z nastavitvijo dveh motorjev, kar bi lahko bilo v prihodnje prilagojeno za tekmovalno verzijo z modelom Plaid. Kitajski CATL bo dobavil baterije za Luxeed S7, ki je isti proizvajalec baterij, ki oskrbuje tudi Teslo.

Ameriške sankcije proti Huaweiju so onemogočile uvoz vozila Luxeed S7 v ZDA, vendar pa bo S7 kljub temu tekmoval s Teslo na domačem kitajskem trgu. Luxeed S7 bo javnosti predstavljen konec novembra, zato bo zanimivo videti, ali se bo drzna trditev Huaweija uresničila. Z močno konkurenco in hitrim razvojem na kitajskem trgu električnih vozil je prihajajoči Luxeed S7 zagotovo vozilo, ki ga velja spremljati.

vir Foto: Huawei Portal24