Bo poslanska skupina Gibanja Svoboda v kratkem manjša?

Foto: STAPašek Šetinc Klakočar Zupančič Foto_STA

Bo poslanska skupina Gibanja Svoboda v kratkem manjša?

Po poročanju novinarja Mirka Mayerja iz stranke Gibanje Svoboda prihajajo zaskrbljujoče informacije o notranjih razprtijah v stranki. Po njegovih besedah naj bi znotraj stranke delovalo približno 20 poslancev, ki jih drugi člani stranke označujejo za “ekipo Gen-I” zaradi njihovega povezovanja in domnevne pripadnosti “elementom religiozne sekte”. Kot trdi Mayer, so te razmere posledica nedavnega izključitve Mojce Šetinc Pašek iz stranke.

Napetosti v stranki naj bi se še poglobile, saj naj bi se trije ključni člani stranke, predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, Miroslav Gregorič in omenjena izključena članica Mojca Pašek Šetinc, odločili za odhod iz stranke. Mayer napoveduje, da bi se jim lahko pridružilo še vsaj osem poslancev, ko bi se trije uporniki odločili za odhod.

Mayer opozarja, da bi morebitni izstopi poslancev lahko povzročili resne težave v Državnem zboru, zlasti pri potrditvi nove ministrske ekipe in obstoju aktualne koalicije. Ta morebitni razvoj dogodkov bi lahko sovpadel s napovedano rekonstrukcijo Vlade RS, kar bi dodatno zapletlo že tako napeto politično situacijo.

Notranje razprtije v stranki Gibanje Svoboda so postale tudi javno očitne, saj se je razplamtela verbalna vojna med poslanko Leno Grgurevič in izključeno članico Mojco Pašek Šetinc. Spor med njima se je nanašal na pričevanje Tatjane Bobnar pred preiskovalno komisijo, pri čemer je Pašek Šetinčeva zagovarjala Bobnarjevo, medtem ko je Grgurevičeva izražala nasprotna stališča.

Poleg tega se zdi, da stranka Gibanje Svoboda kaže avtoritarna nagnjenja, saj se omenja, da generalna sekretarka Vesna Vuković preverja prenosne telefone poslancev, medtem ko je tiskovni predstavnik Andraž Osim izpadel iz milosti vodstva stranke zaradi stikov s člani drugih političnih strank. Vse to povečuje napetost znotraj stranke Gibanje Svoboda in povzroča zaskrbljenost v političnem okolju.

Portal24

Foto: STA

vir