Dokaj neopazno sta se pred nekaj tedni srečala predsednik vlade Robert Golob in predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović.

Domovina piše, da Stevanović na njihova vprašanja ni odgovoril. Na kratko so jim odgovorili le z vladne strani.

Stranka Resni.ca je kmalu po srečanju 28. junija sooročila, da je beseda tekla o antikorupcijskemu delovanju, zunanji politiki, lokalni samoupravi in spremembah Zakona o nalezljivih boleznih.

V stranki Resni.ca so o srečanju na svoji Facebook strani napisali sporočilo za javnost:

“Danes sta se sestala dr. Robert Golob predsednik Vlade Republike Slovenije in Zoran Stevanović, predsednik stranke Resni.ca.”

Beseda je tekla o antikorupcijskem delovanju, zunanji politiki, lokalni samoupravi in pa še posebej o spremembah Zakona o nalezljivih boleznih.

V določenih točkah se nista strinjala, smo pa pridobili zagotovilo, da gre v trenutni spremembi ZNB izključno za zadovoljitev odločbe ustavnega sodišča. Zagotovljeno nam je bilo, da bo jeseni dana v obravnavo novela ZNB, ki bo temeljito prečesana, ki bo vključila civilno družbo v javno razpravo in na katero bomo imeli kot civilna družba vpliv. Ta novela bo morala onemogočati kakršno koli torturo oblasti nad ljudstvom.

Zagotovo bomo vladi neprestano gledali pod prste in vodili konstruktivno paralelno politiko, ki bo delovala v korist ljudi. Premiera bomo držali za današnjo besedo in ostro reagirali, v kolikor se bo pojavilo kar koli, kar ne bo v skladu z javnim dobrim!!

MOČ IN RESNICA LJUDSTVU!!!”

Stranki je bilo torej zagotovljeno, da bo jeseni dana v obravnavo novela ZNB, ki bo temeljito prečesana, ki bo vključila civilno družbo v razpravo in na katero bodo oni kot civilna družba imeli vpliv.

Vlada je Domovini odgovorila, da je za srečanje zaprosil Stevanović in da je bilo na sestanku govora o aktualnih zadevah, z njim pa se je Golob srečal tako kot z drugimi političnimi akterji… več tukaj.

Foto: Resni.ca Facebook