Bodite brez slabe vesti, če občasno kršite lepotna pravila

Katera lepotna pravila kršimo? Ta zgodba je bila prvotno predstavljena v lepotnem glasilu za ženske, ki niso stare, a tudi niso ravno mlade. Kdo od nas ima rad pravila? Sodeč po najuspešnejših zgodbah v portalih in ostalih medijih, se zdi, da so številnim ljudem zelo všeč. Še posebej, ker se nanašajo na preizkušanje novega modnega trenda ali režima za nego kože.

Morda lahko to pripišemo utrujenosti pri odločanju? Kot odrasli smo bombardirani z informacijami in nasveti. V današnjih časih imamo veliko raznolike izbire. Predvsem glede načrtovanja. Iskreno povedano sovražimo načrtovanje. Hej, velika tehnologija. Ne potrebujemo generatorja besedil pesmi ChatGPT. Če že za vse uporabljamo umetno inteligenco, želimo, da nam načrtuje tudi pregled pri zobozdravniku.

Kakorkoli, nazaj k pravilom. Ves čas se pritožujemo nad njimi. Kot ljudje raje razmišljamo v binarnem sistemu. Dobro proti slabemu. Prav proti narobe. Noter proti ven.

Toda globoko v sebi vsi vemo, da je življenje bolj neurejeno kot urejeni predali, po katerih hrepenimo, saj smo ljudje. Po naravi smo nedosledni in nagnjeni k napakam.

Za vsako pravilo, o katerem kadarkoli pišejo lepotni uredniki, svetovalci in ostali, ki jih je  veliko, se jih večino prekršil. Večkrat. Tukaj jih je nekaj, ki hitro pridejo na misel:

  • Obraza si ne umivam vsak večer.
  • Vedno si stiskam mozolje.
  • Zobne nitke ne uporabljam vsak dan.
  • Pogosto si odtrgam kožico ob nohtih ali si grizem nohte.
  • In tega se najbolj sramujem: Redko se ponovno namažem s kremo za sončenje. Vendar se trudim.

To razmišljanje nas pripelje do zaključne točke oz. povzetka. Pravila so lahko dobra za splošne smernice, vendar prosim, opustite morebitni občutek krivde, da jih ne upoštevate do pike. Ne obremenjujmo se z majhnimi stvarmi. Niti ne obsojajmo drugih zaradi njihove izbire. S pisanjem o lepoti se nekateri preživljajo in, če so kdaj preveč utrujeni, da bi si dobro umili obraz, bo jutri bolje.

vir Foto: Pexels