Božanski goveji zvitki z zelenjavo iz pečice
Okusne zvitke v kombinaciji z zelenjavo postrezite s prilogo po lastni izbiri, k vsemu se odlično prileže tudi skleda zelene solate. Za pripravo jedi potrebujete skoraj uro in pol. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 700 g govejega stegna
- 2 žlici gorčice
- 4 kumarice
- 100 g sira (edamec, gauda, lahko tudi mocarela)
- 2 žlici navadne moke
- 1 korenček
- 1 česen
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- 50 ml belega vina
- 100 m olivnega olja
- 100 ml vode
- rožmarin, lovorov list
Postopek priprave:
Goveje meso narežite na tanke zrezke, potresite s soljo in poprom, premažite z gorčico in po vrhu zložimo na tanke rezine narezane kumare in sir.
Zrezke tesno zvijte in jih spnite z zobotrebci ali povežite s kuhinjsko vrvico.
Zavitke povaljajte v moki in popecite z vseh strani in odstavite.
Korenček olupite in drobno sesekljajte ali naribajte. Obe vrsti čebule očistite in narežite na večje kose. Česen drobno sesekljajte.
Pečene zvitke zloži v posodo primerno za peko v pečici, okoli zvitkov razporedite pripravljeno zelenjavo, dodajte vodo, olje, vino in paradižnikov koncentrat. Začinite po želji, dodahjte vejico rožmarina in lovorov list. Pokrijte s folijo.
Pripravljene zavitke postavite v pečico, ogreto na 180 stopinj, za 1 uro.
Če želite po pripravi bolj kremasto omako, zvitke vzemite iz omake, tekočino in zelenjavo pa zmeljite s paličnim mešalnikom.
Med peko v pečici pripravite prilogo po lastni izbiri.
Dober tek!