Božična pravljica Ljubljane, razvajanje ob dobrem vinu

Božična pravljica Ljubljane. Ljubljana je lepa v vsakem letnem času. Decembra pa je njen pogled obsijan s prazničnimi lučkami še posebej čaroben. Letošnje ime novoletne okrasitve je “Common Mind // Community Spirit”.  Avtor idejne zasnove Urban Modic pojasnjuje, bo skozi svetlobno instalacijo poleg umetnosti kot ideološke in duhovne komponente predstavljen tudi miselni kaos.

Decembrsko dogajanje v Ljubljani se vsako leto začne konec novembra s prižigom prazničnih luči. Praznični program v starem mestnem jedru bo trajal do 8. januarja 2023. Na trgih in obrežju Ljubljanice so postavljene stojnice s ponudbo izbranih izdelkov, primernih za prihajajoči čas obdarovanja (domača in ročna dela, mladi oblikovalci, slovenske dobrote in še kaj), ter restavracije in stojnice, ki se v tem mesecu spremenijo v osrednje prizorišče ljubljanskega družabnega življenja.

Ob tej priložnosti iz letošnje praznične ponudbe Ljubljane izpostavljamo degustacije vrhunskih vin.

Če iščete način, kako narediti vaše dopustniško raziskovanje Ljubljane res nepozabno, se odpravite na zabaven, poučen in predvsem okusen ogled slovenske prestolnice. Wine Tasting Ljubljana vam omogoča odkrivanje najboljše slovenske hrane, okusnih vin iz različnih regij, spoznavanje slovenske tradicije in raziskovanje bogate kulturne dediščine mesta. 

Druga možnost je obisk vinoteke Movia v stavbi ljubljanskega magistrata. Gre za specializirano vinoteko, ki je v kratkem času postala izjemno priljubljena pri zahtevni ljubljanski javnosti. V vinoteki ponujajo degustacije vin iz njihove izjemno bogate zbirke. Danes je Movia med najpomembnejšimi in največkrat nagrajenimi blagovnimi znamkami slovenskih in tujih vinskih kritikov, Aleš Kristančič pa je prejel naziv inovator in ustvarjalec vinskega sveta.

Vir Foto: Pexels

By A.K.

2 thoughts on “Božična pravljica Ljubljane, turistično razvajanje ob dobrem vinu”
  1. […] Božična pravljica Ljubljane. Ljubljana je lepa v vsakem letnem času. Decembra pa je njen pogled obsijan s prazničnimi lučkami še posebej čaroben. Letošnje ime novoletne okrasitve je “Common Mind // Community Spirit”.  Avtor idejne zasnove Urban Modic pojasnjuje, bo skozi svetlobno instalacijo poleg umetnosti kot ideološke in duhovne komponente predstavljen tudi miselni kaos… več tukaj. […]

  2. […] Božična pravljica Ljubljane. Ljubljana je lepa v vsakem letnem času. Decembra pa je njen pogled obsijan s prazničnimi lučkami še posebej čaroben. Letošnje ime novoletne okrasitve je “Common Mind // Community Spirit”.  Avtor idejne zasnove Urban Modic pojasnjuje, bo skozi svetlobno instalacijo poleg umetnosti kot ideološke in duhovne komponente predstavljen tudi miselni kaos… več tukaj. […]

Komentar: