Brabus 900 Superblack radikalni premium SUV

ByAna Koren

4. maja, 2023

Brabus 900 Superblack radikalni premium SUV

Pred desetletji so bili prvi avtomobili Brabus na svetu ustvarjeni z enim samim namenom: izstopati. Povzdigniti. Biti drugačen od vsega drugega na trgu.

Nič ne ponuja sodobnega, urbanega razkošja, prepojenega s čisto močjo in eleganco sodobnega superšportnika, kot ta ekstravagantni 7-sedežnik. Brabus 900 Superblack, ki temelji na Mercedes-AMG GLS 63, je bil zasnovan posebej za tiste, ki na razkošje ne gledajo kot na luksuz, ampak kot na nujnost. Prevzema nezamenljiv zapuščinski značaj svojih dveh sestrskih modelov Geländewagen in mu daje nesporen pridih. 

Brabus 900 Superblack je tako eleganten kot izjemen. Definira ga značilna črna in drzna zunanja oblika. Poleg popolnoma črnega laka širok nabor elementov iz preprog ogljikovih vlaken naslednje stopnje, vključno s sprednjim spojlerjem Brabus, vstavkom sprednje maske z značilnimi črtami, zadnjim difuzorjem in razširitvami blatnikov. Zadnji spojler je izdelan iz visokokakovostnega PUR-RIM.

Ponuja najboljši inženiring zmogljivosti in moč. Luksuzni 7-sedežnik pospeši od 0 do 100 km/h v samo 3,6 sekunde. Ima 4,5-litrski motor Brabus Rocket 900 V8 z dvojno turbo povečano prostornino, skupaj z novo razvitimi turbopolnilniki Brabus, ki proizvajajo osupljivo moč 662 kW / 900 hp. 1.250** Nm neizprosne moči se v trenutku prenese prek devetstopenjskega menjalnika. Prestavljati ga je mogoče samodejno ali ročno, po volji voznika. Najvišja hitrost superšportnika je elektronsko omejena na 310 km/h ali 330 km/h, odvisno od izbrane kombinacije platišča/pnevmatike.

Visokozmogljiv izpušni sistem Brabus iz nerjavečega jekla z aktivno nadzorovanimi ventili zagotavlja pravo akustiko. Hkrati pa izpopolnjuje prenos moči z zmanjšanjem protitlaka izpušnih plinov. Aktivno upravljanje zvoka omogoča vozniku, da preklaplja med izjemno grlenim zvokom V8 v načinu ‘Sport’ in subtilnim šepetom v načinu ‘Coming Home’ s pritiskom na gumb.

Zunanjost

Zunanjost vključuje 24-palčna kovana platišča Brabus Monoblock Z “Platinum Edition”. Najsodobnejši proizvodni procesi in ujemajoča se črna barva zagotavljajo nezamenljiv videz in največjo moč. Lahka zasnova zagotavlja izboljšano stabilnost in optimalno rokovanje. S športno enoto za vzmetenje je mogoče višino vožnje prilagoditi za do 25 milimetrov, kar znatno izboljša vozno dinamiko zaradi nižjega težišča.

Strokovnjaki za notranjo opremo so za Brabus 900 Superblack razvili popolnoma ročno izdelano notranjost in sicer Brabus Masterpiece po meri. Razkošen popolnoma črn dizajn Masterpiece, dodelan do zadnje podrobnosti, navduši s svojo brezhibno končno obdelavo, dopolnjeno s “Seashell Diamond” prevlekami in perforacijami.

Ekskluzivna zasteklitev v osupljivi “Shadow Gray” izboljša več posameznih elementov v pilotski kabini, vključno z okrasnimi ploščami, ročaji, stikali, pokrovi zvočnikov in zračniki. Dodatna vrhunska ogljikova vlakna, integrirana v volan, armaturno ploščo, sredinsko konzolo in vratne plošče, dopolnjujejo edinstven pridih Superblacka. Zaključili bomo z elegantnimi aluminijastimi komponentami, kot so blazinice za pedala, zatiči za zaklepanje vrat in “Black Edition” prestavne ročice.

Vir in foto