Branko Đurić Đuro o vojni v Izraelu: “To ni šport. Navijajte za mir.”

Znani igralec in režiser Branko Đurić Đuro je na svojem Facebook profilu delil osebne misli glede nedavne vojne med Izraelom in Hamasom. V svoji objavi je pozval ljudi, naj ne obravnavajo vojne kot šport in naj ne navijajo za eno ali drugo stran. Poudaril je, da vojna ni igra, kjer obstajajo pravila, sodniki ali enaki pogoji za obe ekipi.

“Ljudje, samo da vas spomnim. Ni vam treba imeti svojega favorita, za katerega navijate v vsaki vojni. To ni šport. Ni pravil, sodnikov, fair playa, enakih pogojev za obe ekipi … Tukaj ljudje umirajo, trpijo tudi tisti, ki nočejo sodelovati. In ni vse tako, kot vidite na televiziji. In nekateri niso dobri, drugi pa slabi. Vsak ima svoje slabo in svoje dobro. Navijajte za mir, za konec vojne, da ljudje nehajo umirati, ne pa da ‘naši’ pobijajo ‘njihove’,” je napisal Đuro.

Brankove besede so se hitro razširile in prejele veliko odzivov s strani njegovih sledilcev, ki so se večinoma strinjali z njegovim mnenjem. Mnogi so izpostavili pomen miru in sožitja med ljudmi, ne glede na njihovo vero ali poreklo.

vir

Foto: DS/Klix.ba

Portal24

Ne spreglejte…

Tanja Ribič in Branko Đurić blestela na Sarajevskem filmskem festivalu

Šesti dan letošnjega Sarajevskega filmskega festivala je bil zaznamovan s prihodom enega najbolj prepoznavnih igralskih parov s tega prostora – Branka Đurića Đura in Tanje Ribič. Zvezdniški par je navdušil na rdeči preprogi. Izkazala pa ste s svojim modnim občutkom in nepozabnim videzom.

Ob tej izjemni priložnosti sta Branko Đurić Đuro in Tanja Ribič izbrala osupljive bele kombinacije, ki sta ju nosila s stilom. Đurić je blestel v beli kostimu, dopolnjenem z eleganco temne majice s kratkimi rokavi ter športnimi belimi Adidas teniskami. Tanja pa je žarela v prefinjeni beli obleki z odprtimi rameni, ki je popolno sledila njeni postavi. Njen videz je bil poudarjen z elegantnimi odprtimi sandali v nežni nude barvi ter srebrno ogrlico. Preprosta in klasična pričeska v obliki ravnega paža je bila čudovito dopolnjena z živahno rdečo šminko… več tukaj.