SDS poslanec Branko Grims vladi Roberta Goloba očita, da je že v prvih dneh poteptala ustavo. V izjavi za medije je dejal, da so pri preverjanju zaposlitev prezrli, da sta obdelava in zbiranje katerih koli podatkov “z namenom izvajanja političnih čistk med zaposlenimi očitno protiustavna”. Grims poudarja, da ustava vsakemu daje enake pravice ne glede na politično prepričanje.

“‘Berufsverbot’ pa je prepoznavni znak totalitarizma.” 

Branko Grims
Tatjana Bobnar

Še korak naprej je po mnenju Branka Grimsa naredila notranja ministrica Tatjana Bobnar, ko je umaknila soglasje za tožbe glede neprijavljenih shodov v Ljubljani. Zakon o javnem zbiranju je po Grimsovih besedah “kristalno jasen”. Če nastanejo posebni stroški za policijo, jih mora poravnati organizator. Tudi to, kdo je organizator, opredeljuje zakon, je navedel Grims.

Bobnarjeva je po mnenju Branka Grimsa kršila ustavo.

»Veste, kaj je ona v resnici s tem naredila? Samovoljno, očitno nezakonito, celo protizakonito, očitno protiustavno je na ramena davkoplačevalcev prevalila 882.650,82 evra. To je točen policijski izračun stroškov, ki jih je imela policija z varovanjem in vzdrževanjem reda in miru na teh shodih.«

Branko Grims

“Tri odločbe te vrste so bile gospodu Jenullu že izdane, v približnem skupnem znesku 40.000 evrov, se pravi je šlo šele za manjši del, vendar je zdaj gospa Bobnarjeva preklicala tudi to,” je izpostavil Grims. Zakon take diskrecijske pravice ministrici ne daje, je izpostavil Grims. Ministrica je s tem povozila odločitev vlade v prejšnji sestavi, in to po njegovem mnenju pomeni, da Slovenija ni več pravna država in država, v kateri bi bili pred zakonom vsi enaki.

“Sporočilo tega dejanja je jasno – lahko blokiraš cesto, kuriš ogenj na javni površini, lahko počneš vse tisto, kar je izrecno prepovedano po zakonu. Če si levičar, se ti ne bo nič zgodilo.” 

Branko Grims

Grims, ministrico poziva, naj vnovič pretehta svojo odločitev in spoštuje ustavo ter pravni red. “In še nekaj sem trdno prepričan, nihče od tistih, ki je dal glas za Goloba, ne želi živeti v državi, v kateri zakoni ne veljajo,” je sklenil Grims.

Vir: MMC RTV Slovenija

Foto: POP TV

By A.K.

Komentar: