Brat Jana Plestenjaka, slikar, kipar in oblikovalec Domen Slana se je poslovil

ByA.K.

27. decembra, 2022

Za vedno se je poslovil slikar, kipar in oblikovalec Domen Slana

Za vedno se je poslovil Domen Slana. “Danes bom pel tebi, ljubi moj Domenček, ljubi moj bratec … tvoj Jan,”  je zapis, ki ga je ob črno-beli fotografiji s svojimi oboževalci in sledilci delil slovenski pevec Jan Plestenjak. Na njej sta Jan Plestenjak in Domen Slana, pet let starejši Janov brat, ki je bil priznani akademski slikar, kipar in oblikovalec.

Domen Slana je bil rojen 23. januarja 1967. Leta 1989 je diplomiral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Živel je v Puštalu pri Škofji Loki in deloval kot samostojni umetnik. Slikal je v tehnikah akvarela in olja na platno, kot tenkočutnega opazovalca narave pa ga je privlačila spremenljivost njenih pojavov, navaja spletni biografski leksikon Obrazi slovenskih pokrajin.

Jan je bil z bratom izredno povezan. Jan je nekoč dejal: “Odlično se razumeva, čeprav sva značajsko povsem različna. Zelo se spoštujeva in se imava zelo rada.”

Vir: Slovenske novice Foto: Zajem zaslona Instagram

Ne spreglejte…

Jan Plestenjak spregovoril o zvezi s 24 letno Laro

Po dolgem obdobju samskega življenja je pevec lani razkril, da je zaljubljen in srečen. V intervjuju je Jan povsem odprl srce o njuni ljubezni.

Jan Plestenjak je bil vedno zelo zadržan, ko je šlo za deljenje informacij o njegovem ljubezenskem življenju, je lani na valentinovo vse presenetil. Na družbenih omrežjih je Jan takrat delil skupno fotografijo s svojo izbranko in zapisal: “Čista, močna in nerazložljiva  ljubezen.”… več tukaj.