Brata Tate v priporu ostajata še najmanj mesec dni

ByAna Koren

23. marca, 2023

Brata Tate v priporu v priporu ostajata še najmanj mesec dni

Samooklicani mizogin Andrew Tate in njegov brat Tristan v priporu ostajata še vsaj trideset dni. Romunsko sodišče jima je namreč podaljšalo policijsko pridržanje. Brata Tate sta pod preiskavo obtožb o spolni zlorabi in izkoriščanju, sodnik pa je odločil, da bosta v priporu še en mesec, dokler policija ne preišče. Brata vse obtožbe zanikata.

Spomnimo, Tatea, njegovega brata in dve osumljeni Romunki so aretirali 29. decembra lani in sicer zaradi obtožb, da so ustanovili kriminalno združbo, ki je spolno izkoriščala šest žensk. Obtožbe so zanikali. Poskušali so tudi izpodbijati enomesečni nalog za aretacijo. Prizivno sodišče v Bukarešti je ta ugovor zavrnilo in odločilo, da vsi ostanejo v priporu.

Zasegli drage avtomobile in milijone gotovine

Romunske oblasti so sporočile, da so v okviru preiskave domnevne trgovine z ljudmi zasegle štiri milijone evrov blaga in gotovine. Nacionalna agencija za upravljanje z odvzetim premoženjem je prevzela upravljanje 29 premičnin, med katerimi so luksuzna vozila in drage ure ter gotovina v različnih valutah.

S posestva Tatea v predmestju Bukarešte so odpeljali več avtomobilov, med njimi rolls-royce, BMW in mercedes-benz, nato pa so jih dali v posebno skladišče.

Mizogin

Andrew Tate, nekdanji tekmovalec britanskega resničnostnega šova Big Brother, je postal znan po mizoginih izjavah in sovražnem govoru. Zaradi svojih izjav je bil prepovedan z vseh večjih družbenih medijev. Tate ima ameriško in britansko državljanstvo, med drugim je dejal, da so ženske delno odgovorne za posilstva in da pripadajo moškim.

V začetku februarja se je oglasil na Twitterju. Verjetno nekdo drug upravlja njegov račun in piše objave, vendar nekako mora biti v dogovarjanju s Tateom, ker je Tate v omenjeni izjavi rekel, da je v zaporu spremenil svojo oporoko. “Iz zapora sem spremenil oporoko. 100 milijonov bom daroval za ustanovitev humanitarnega združenja, ki bo moške ščitilo pred lažnimi obtožbami,” je navedel Tate.

https://twitter.com/TopGirlKeiko/status/1638550331729620993?s=20

Je Tate resno bolan?

V začetku tega meseca je potrdil, da trpi za resnim zdravstvenim stanjem. Tate je bil na zdravniškem posvetu z zdravniki v Dubaju, preden so ga decembra aretirali. Njegova ekipa trdi, da gre za lezijo zgornjega desnega pljuča, stanje pa je opisano kot resno zdravstveno stanje. Njegov zdravnik je dejal, da bi lahko bila lezija znak karinoidnega tumorja, redke vrste raka.

Tate je potrdil velik zdravstveni strah, njegov tiskovni predstavnik pa je dejal, da ima Tate temno liso na pljučih, najverjetneje tumor. Zaradi tega so njegovi zdravniki zahtevali, da Tateja izpustijo iz zapora, da bi se lahko zdravil v Dubaju.

vir Foto: