Britanci želijo, da se Harryju in Meghan odvzame naziva

ByA.K.

1. januarja, 2023 ,

Skoraj polovica Britancev želi, da se Harryju in Meghan odvzame kraljeva naziva

Skoraj polovica Britancev meni, da bi morali princu Harryju in Meghan Markle po novi Netflixovi seriji, v kateri sta znova napadla kraljevo družino, odvzeti kraljeva naziva.

Anketa YouGov za The Times je pokazala, da 44 odstotkov anketirancev meni, da bi Harryju morali odvzeti kraljevi naziv. 32 odstotkov anketirancev je odgovorilo, da mu naziva ne bi smeli vzeti. V začetku tega meseca je konservativni poslanec Bob Seely dejal, da namerava vložiti predlog zakona, ki bo storil prav to. Predlagal je, da bi lahko leta 2023 predložil predlog zakona, ki bi omogočil glasovanje o resoluciji, ki tajnemu svetu pooblašča, da Meghan in Harryju odvzame njuna naslova vojvodstva.

Seely meni, da sta vojvoda in vojvodinja Susseška napadla pomembne institucije v Veliki Britaniji in, da gre zdaj za politiko.

V novejši zgodovini se še ni zgodilo, da bi kraljevemu paru odvzeli vojvodstvo ali podobne nazive. Če bi se to zgodilo, bi princ Harry še vedno bil princ, ker je imel pravico do tega po rojstvu in mu je kraljica podelila vojvodstvo kot poročno darilo.

V tem primeru bi bila Meghan brez naziva, razen če bi uporabila arhaični naziv princesa Harry. 

Netflix dokumentarec o Sussexih: izjave Harrya in Meghan nasprotujoče

Dokumentarna serija o princu Harryju in njegovi ženi Meghan Markle je Netflixu debitirala v začetku decembra.

Viri so za Page Six povedali, da so Netflix in režiserje oddaje zmedli nekateri komentarji, ki jih je Harry napisal v svojih prihajajočih spominih. Komentarji so bili namreč popolno nasprotje tistega, kar sta on in Meghan povedala pred kamero… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona