Britanski premier zaradi neuporabe varnostnega pasu med vožnjo dobil kazen

Britanski premier Rishi Sunak je bil kaznovan zaradi neuporabe varnostnega pasu med vožnjo. Po zakonu lahko potnike, ki niso pripeti z varnostnim pasom, na kraju samem kaznujejo s 100 funti kazni. Če gre zadeva na sodišče se lahko globa poveča na 500 funtov. Iz tega pravila so izvzeti tisti, ki imajo zdravniško potrdilo, da zaradi zdravstvenih razlogov niso pripeti z varnostnim pasom, ter vozila policije, gasilcev in reševalcev.

Britanski premier Rishi Sunak se je opravičil, ker je med vožnjo odpel varnostni pas, da je lahko posnel video za družbena omrežja. Med snemanjem je sedel na zadnjem sedežu avtomobila. Njegov tiskovni predstavnik je dejal, da gre za “napako v presoji” in da premier “meni, da bi se morali vsi pripeti z varnostnim pasom”. 

Sunak je video objavil na Instagramu. V videu, ki traja približno minuto, je mogoče videti Sunaka, kako nagovarja gledalce med vožnjo. 

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Audi je tožil kitajsko NIO in dobil sodbo

Audi se je kitajsko znamko NIO odločil tožiti pred prihodom na nemški trg. Še pred kratkim se je zdelo nemogoče, da bi Audi na domačem trgu ogrozil kitajski proizvajalec. Vendar je zdaj drugače, Kitajci ne lovijo le povezave z zahodnimi znamkami, ampak so v marsičem celo prevzeli pobudo… več tukaj.

By A.K.

One thought on “Britanski premier zaradi neuporabe varnostnega pasu med vožnjo kaznovan”
  1. […] Britanski premier Rishi Sunak je bil kaznovan zaradi neuporabe varnostnega pasu med vožnjo. Po zakonu lahko potnike, ki niso pripeti z varnostnim pasom, na kraju samem kaznujejo s 100 funti kazni. Če gre zadeva na sodišče se lahko globa poveča na 500 funtov. Iz tega pravila so izvzeti tisti, ki imajo zdravniško potrdilo, da zaradi zdravstvenih razlogov niso pripeti z varnostnim pasom, ter vozila policije, gasilcev in reševalcev… več tukaj. […]

Komentar: