Bronzer ali Contour: kateri je pravi za vas?

ByAna Koren

20. decembra, 2022
Foto: Pexels

Bronzer ali Contour: kateri je pravi za vas?

Bronzer ali Contour: kateri je pravi za vas? Ker je na voljo toliko različnih izdelkov za ličenje, je težko vedeti kateri so pravi za vas ali celo, kako razlikovati med nekaterimi od njih. Zlasti med izdelki za polt lahko hitro postane zmeda. Med podlago, bronzerjem, korektorjem, oblikovanjem in poudarjanjem obstaja ogromno različnih načinov za izboljšanje kože z ličili. Da bi vam pomagali bomo razložil razliko med bronzerjem in konturo, dvema osnovnima barvama polti. 

Bronzer ali Contour: Kakšna je razlika?

Ključna razlika med bronzerjem in konturnim ličenjem je, kdaj bi vsakega od njiju uporabili glede na želeni učinek. Če želite povečati toplino in sijaj vaše kože, se odločite za bronzer. Konturiranje je na mestu, ko želite izklesati in definirati svoje poteze obraza. 

Kaj je bronzer?

Če beseda “bronzer” takoj sproži nekaj prebliskov o preveč oranžnem ličenju obraza, vemo kaj mislite. Toda v zmernih količinah in kombinaciji je bronzer odlična možnost za ustvarjanje iluzije tistega iskanega s soncem obsijanega sijaja skozi vse leto, ne da bi morali svojo kožo izpostavljati nevarnim UV žarkom. 

Bronzer je izdelek za ličenje, ki ga lahko nanesete za ogrevanje ali oblikovanje polti. Na voljo je v obliki prahu ali smetane in je lahko v mat, smetani ali svetlečem odtenku.  

Kaj je konturiranje?

Kontura je v dobesednme prevodu izris oblike, profila (npr. kontura ustnice). Gre pravzaprav bolj za tehniko nanašanja ličil kot vrsto ličil, čeprav obstajajo nekateri lepotni izdelki, ki so posebej namenjeni konturiranju. Bronzer se lahko uporablja tudi za oblikovanje, če ima le mat zaključek

Oblikovanje je ustvarjanje oblike in dodajanje dimenzije obrazu z uporabo ličil. Bronzer je vedno možnost, da ga uporabite kot izdelek za oblikovanje. Izogibajte se vsemu z bleščicami ali sijajem, saj ti izdelki ne bodo pravilno ustvaril učinka oblikovanja.”

Kako in kam nanesti bronzer

Obstaja več različnih načinov nošenja bronzerja, odvisno od tega, kakšen videz si želite. 

Lahko se odločite, da ga nosite po celem obrazu, bodisi da ga nanesete na podlago ali samostojno. Preizkusite enega od teh načinov nanašanja na celoten obraz, če želite doseči učinek porjavelosti, kot ste bili na dopustu. 

Bronzer lahko tudi koncentrirate in sicer samo na visoke točke obraza. To pomeni mesta, kjer bi lahko bili naravno najbolj zagoreli. Točke na katere se morate osredotočiti so vaše ličnice, brada, čelo in nos. 

Kako in kje nanesti konturne izdelke

S čopičem, gobico ali konicami prstov nanesite želeni izdelek pod ličnice, na sence, pod čeljust in celo vzdolž nosu za shujševalni učinek (če je to treba).

Najprej s konicami prstov začutite, kje je ličnica, nato pa izdelek zabrišite spodaj, nazaj proti liniji las. Konec koncev se bo natančna postavitev ličila nekoliko razlikovala in morda bo potrebno nekaj vaje, saj je vsak obraz drugačen!

Če se odločite za konturiranje s pudrastim izdelkom potem podlago najprej utrdite z lahkim, prosojnim pudrom v prahu. Tako boste zagotovili, da se obris ne bo prijel vaše podlage in se neenakomerno usedel. 

Še en nasvet je, da preden se lotite konture, odstranite odvečni puder s čopiča, da se bo lažje zabrisal. 

Vir Foto: Pexels

3 načini oblikovanja obrvi, brez pincete! (video)

Vaše obrvi so del obraza, ki ga je najlažje spremeniti z ličenjem, ne glede na to, ali uporabljate korektor, da dosežete lep videz ali težak svinčnik, da popravite tisti maksimalistični Instagram videz.

Ker uokvirjajo obraz, se lahko spreminjanje oblike sprva zdi zastrašujoče, zato smo pripravili vadnico po korakih. Vadnica ima zgolj tri preproste načine, kako popestriti ali ublažiti svoj videz. Ne glede na to, ali imate raje puhaste, polirane ali definirane obrvi, tukaj je nekaj nasvetov kako spremeniti njihovo obliko kot profesionalec… več tukaj.