Brutalni napad na ženske v restavraciji na Kitajskem vzbudil val ogorčenja. Policija je sporočila, da so na Kitajskem, po brutalnem napadu na ženske, aretirali devet ljudi.

Posnetek je na družbenih omrežjih požel var ogorčenja in ponovno razvnel razpravo o nasilju na podlagi spola na Kitajskem.

Napad

Incident je sprožil moški, ki je v restavraciji ženski položil roko na hrbet, ta pa ga je odrinila. Na posnetku je videti kako jo moški udari, potem pa jo drugi odvlečejo ven in nadaljujejo z napadom medtem, ko napadena leži na tleh. Na posnetku je videti tudi, kako skupina moških napade njene prijateljice.

Policijsko poročilo

Dve od štirih žensk, ki so bile sprejete v bolnišnico sta v stabilnem stanju in nista v smrtni nevarnosti, dve pa sta utrpeli lažje poškodbe, so sporočili tamkajšnji pristojni. Policija v Tangshanu, v severni provinci Hebei, je sporočila, da je zaradi suma nasilnega napada in kršitve javnega reda in miru, aretirala devet oseb.

Napad je bil včeraj glavna tema razprav na kitajskih družbenih omrežjih. Državna televizija pa je pozvala k najstrožji kazni.

Vir: BBC

Foto: Weibo