Bud Light sponzoriral Toronto Pride, kontroverznim predstavam izpostavljeni tudi otroci

Bud Light je, kljub promocijskemu polomu z Dylanom Mulvaneyjem sponzoriral prireditev parada ponosa v Torontu. Na paradi so nastopali izvajalci, oblečeni v lateks, kljub rekordnemu padcu prodaje

V petek je potekal letni festival Toronto Pride, ki se je raztezal čez živahno cerkveno ulico in prikazoval široko paleto seksualiziranih prikazov. Po poročanju The Post Millennial so se goli moški prosto sprehajali po ulicah, tudi v prisotnosti otrok.

Na enem od transparentov je bilo vprašanje: “Ali naj se spolna vzgoja začne v vrtcu?” medtem ko so udeležence spodbujali, naj glasujejo “da” ali “ne”. Glasovalci “za” so postali jasni zmagovalci. Druga predstava je vključevala drag queen, ki so izvajali seksualizirane plese, medtem ko so otroci gledali.

Izvajalci, oblečeni v lateks, ki so se ukvarjali s seksualiziranimi plesi, so na oder stopili pod pokroviteljstvom Bud Light. En nastopajoči je bil tako rekoč brez vsega, razen črnega traku, ki je prekrival njihove bradavice.

Skupina “Slash Need” je svoj nastop promovirala s sporočilom “Get wet this Friday for Pride Toronto,” ki ga je spremljal emoji, ki brizga vodo. Emoji v določenih kontekstih predstavlja spolne tekočine.

Oder je bil okrašen z modrimi napisi z modro-belim logotipom Bud Light poleg emblema dogodka Pride. Udeleženci pa so morali biti stari 19 let ali več, da so vstopili na oder, ki ga je sponzoriral Bud Light. Oder je bil viden iz okolice.

Padanje vrednosti in priljubljenosti

Kljub nenehnemu upadanju prodaje in priljubljenosti blagovne znamke je Bud Light dosledno podvojil svoje zaveze glede woke politike. Prejšnji konec tedna je podjetje sosponzoriralo drag show “za vse starosti” v Arizoni. Na prireditvi so nastopali drag izvajalci in drugi prikazi na temo ponosa.

Drugi vidni sponzorji dogodka “za vse starosti” so bili Old Navy, Toyota in Coca-Cola. Na letaku dogodka je bil prikazan tudi Bud Light.

Bud Light je bil pred kratkim vržen s prestola kot najboljša ameriška blagovna znamka piva, pri čemer je v Združenih državah izgubil znamko Especial, ki ni v lasti Anheuser-Buscha. Po podatkih, ki jih je analiziral Bump Williams Consulting, je Modelo Especial predstavljal 8,4 odstotka prodaje piva v ZDA v štirih tednih do 3. junija. Tržni delež Bud Lighta pa je v istem obdobju padel na 7,3 odstotka.

Bojkot proti Bud Lightu in drugim blagovnim znamkam v lasti Anheuser-Busch je podjetje od marca skupaj stal več kot 27 milijard dolarjev tržne vrednosti.

vir Foto: PM Twitter Portal24