Bugatti ima novo pametno uro, cena niti ni pretirana

ByAna Koren

19. oktobra, 2022
Bugatti ima novo pametno uro, cena niti ni pretirana

Bugatti se je tudi letos povezal z avstrijskim proizvajalcem pametnih ur VIITA in predstavil omejeno serijo ročnih ur. Ure so namenjene športnikom in avanturistom.

Trg pametnih ur se je v zadnjih letih drastično povečal in naredil napredne tehnologije dostopne širšemu sloju prebivalstva. Ko gre za Bugatti in VIITA, je treba koncept razpoložljivosti jemati z rezervo. 

S polnim imenom Bugatti Carbone Limited Edition je prva pametna ura v celoti izdelana iz karbona. Tako je kljub vgradnji večje baterije s kapaciteto 540 mAh (+22 odstotka). Masa je tako manjša za 13 odstotkov.

Pri normalni uporabi baterija Bugatti ure zdrži 15 dni, pri stalno vključenem GPS-u pa se trajanje zmanjša za nekaj dni, pravijo pri Bugattiju. Senzor GPS je izjemno natančen, zato lahko podatke iz ure uporabimo pri telemetriji na stezi. 

Bugatti pametna ura uporablja dvojni senzor za merjenje srčnega utripa in zagotavlja absolutno vse funkcije kot najboljše športne ure. Ima vse, od priporočil za počitek in trening do biološke starosti in stopnje stresa. Ura Bugatti je vodoodporna do 100 m.

Pametna ura Bugatti ima zaslon na dotik AMOLED z ločljivostjo 390 x 390 pik. Podpira 16,7 milijona barv in se nahaja pod safirnim steklom. 

Pametna ura Bugatti Carbon Fiber Smartwatch je izdana v omejeni seriji 2.500 primerkov, cena je 2600 evrov. 

Naj omenimo, da na voljo tudi prejšnja različica Bugatti pametne ure in sicer Céramique Edition Bugatti po bistveno nižji ceni, za “samo” okoli 1300 evrov. 

Foto: Bugatti