Čaja, ki porabita kalorije in odstranita trebušno maščobo

ByA.K.

12. januarja, 2023

Čaja, ki porabita kalorije in odstranita trebušno maščobo

Najnovejše raziskave kažejo, da bi z dvema vrstama čaja lahko samo nekaj tednih izgubili okoli 1,5 kilograma. Mnogi si ob misli na trebušno maščobo takoj zamislijo “premično” snov, ki jo je mogoče stisniti. Toda tako imenovana visceralna maščoba je skrita globoko v vašem trebuhu. Visceralna maščoba obdaja nekatere vitalne organe, kot so jetra in trebušna slinavka.

Zaradi te neprimerne lokacije je visceralna maščoba zelo nevarna. Zdravniki pojasnjujejo, da lahko povzroči resne zdravstvene težave, od bolezni srca do sladkorne bolezni. Na srečo je lahko izkoreninjenje krivca preprosto in vključuje uživanje dveh vrst čaja.

Težko je ugotoviti, ali imate visceralno maščobo v trebuhu zaradi njene skrite lokacije, vendar je nujno, da je te maščobe čim manj. Po mnenju raziskovalca in kemika dr. Tima Bonda iz Tea Advisory Board bi lahko črni in zeleni čaj pomagala.

Tako črni kot zeleni čaj lahko zmanjšata visceralno maščobo. Zeleni čaj je po mnenju mnogih dober za uravnavanje telesne teže, vendar je pomembno vedeti, da lahko pomaga tudi črni čaj. 

Uživanje obeh čajev zato izboljša metabolizem in tako, zahvaljujoč vsebnosti polifenolov in katehinov pomaga pri hujšanju. Gre za močne spojine, ki zavirajo kopičenje telesne maščobe tako, da povečajo njeno razgradnjo in pomagajo zmanjšati razvoj maščobnih celic ter dobesedno blokirajo procese, ki vodijo v debelost.

Katehini povečajo izgubo visceralne maščobe, zlasti v kombinaciji z vadbo

Obstajajo tudi znanstveni dokazi, ki podpirajo njegove trditve. Raziskava, katere rezultati so bili objavljeni v Journal of Functional Foods, je namreč pokazala, da je zeleni čaj, bogat s katehinom, uspel pokuriti visceralno maščobo v 12 tednih. Z opazovanjem 118 preiskovancev je raziskovalna skupina prišla do zanimivega dejstva, da uživanje zelenega čaja dokazano izgoreva visceralno maščobo že v nekaj tednih.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Kislo zelje – znižuje holesterol, pospešuje hujšanje, krepi imunski sistem…

Kislo zelje – znižuje holesterol, pospešuje hujšanje, krepi imunski sistem… Kislo zelje zaradi svojih bogatih hranilnih vrednosti prinaša številne koristi za naše zdravje. Je odličen vir vitaminov B in C, vlaknin, antioksidantov, kalija, kalcija, magnezija, fosforja in mangana… več tukaj.