Čaka nas oblačen in deževen dan, meja sneženja se bo spustila

ByA.K.

3. novembra, 2023 ,
vreme, dež, dežnik / foto: Portal24vreme, dež, dežnik / foto: Portal24

Čaka nas oblačen in deževen dan, meja sneženja se bo spustila

Obeta se nam pretežno oblačen dan, ki ga bo zaznamovala spremenljiva vremenska slika. Naše področje bo prehajalo med oblačnostjo in občasnimi padavinami, pri čemer ni izključena tudi možnost grmenja. Popoldne se bo meja sneženja spustila na približno 1400 metrov nadmorske višine, kar pomeni, da lahko pričakujemo sneženje v višjih legah.

Poleg padavin se bodo na nekaterih območjih pojavljali tudi jugozahodni vetrovi. Temperature bodo danes precej zmerno tople, večinoma se bodo gibale med 10 in 15 stopinjami Celzija.

Ponoči se bodo padavine postopoma oslabele in večinoma prenehale, čeprav bodo na jugu in vzhodu države še vedno možne nekatere padavine, predvsem dež. Najnižje jutranje temperature bodo nihale med 6 in 11 stopinjami Celzija, medtem ko se lahko v alpskih dolinah temperatura malo nad ničlo.

Jutri čez dan pričakujemo precej suho vreme z delno razjasnitvijo oblačnosti. Zvečer se bo spet okrepil jugozahodni veter. Dnevne temperature bodo v območju od 9 do 15 stopinj Celzija, ob morju pa lahko dosežejo tudi 17 stopinj Celzija.

OBETI ZA NASLEDNJE DNI: V noči na nedeljo pričakujemo ponovno padavine, ki se bodo širile od zahoda proti vzhodu in sredi nedeljskega dne postopoma ponehale. Popoldne se bo delno razjasnilo, a jugozahodni veter bo še vedno prisoten.

V ponedeljek bo prevladovalo delno jasno vreme, čeprav se bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije zadrževala večja količina oblačnosti. Jutranje megleno vzdušje pa se bo po nižinah obdržalo.

Nad večjim delom Evrope še vedno vztraja obsežno ciklonsko območje, ki prehaja tudi čez naše področje. Vremenska fronta se premika proti vzhodu, kar nam prinaša prehodno hladnejši in bolj vlažen zrak.

Tudi na območju sosednjih pokrajin lahko danes pričakujemo večinoma oblačno vreme z občasnimi padavinami. V visokogorju Alp bo sneženje možno že od nadmorske višine približno 1200 metrov. Jutri bo delno jasno, sicer pa več oblačnosti pričakujemo v Alpah ter na južnih območjih.

vir

Foto: Portal24