Cartoon Network napoveduje združitev z družbo Warner Bros. Animation

ByAnja Kadič

15. oktobra, 2022
Cartoon Network napoveduje združitev z družbo Warner Bros. Animation

Zdi se, da se premiki pri Warner Bros Discovery nadaljujejo. V začetku leta je novica o združitvi s HBO Max pretresla industrijo zabave. Zdaj je na dlani, da se studio Cartoon Network združuje z družbo Warner Bros. Animation.

Po poročanju Colliderja je bila novica objavljena v dopisu, ki so ga zaposleni delili po celotnem podjetju. Dopis je zaokrožil, ko so izvedeli, da se podjetji Cartoon Network Studios in Warner Bros. Animation združujeta. Oba studia bosta združila svoji ekipi za animacijo kot del strateške preusmeritve studia Warner Bros. Discovery.

Ta novica je prišla kmalu po tem, ko je podjetje napovedalo še en krog velikih odpuščanj v skupini Warner Bros. Television Group. Podjetje je odpustilo 82 zaposlenih in potrdilo, da 43 prostih delovnih mest ne bo več zasedenih. Opustili so delovna mesta nekaterih scenaristov kot tudi celotne ekipe televizijskih oddaj. In seveda je bila ta napoved zadnja od številnih očitanih potez družbe Warner Bros. Discovery v zvezi z njenim katalogom animiranih filmov.

Avgusta je po internetu završalo, ko se je izvedelo, da HBO Max iz svojega kataloga umika več kot 30 animiranih serij. Vključno z Neskončnim vlakom in drugimi uspešnicami.

Te oddaje so bile umaknjene skupaj z omenjenimi ukinitvami v ozadju. Vključno z oddajama Scoob: Holiday Haunt in Batgirl. Po poročilih naj bi bili odstranjeni naslovi ukinjeni v okviru varčevalnih ukrepov. Ustvarjalci animiranih filmov so precej grobo kritizirali podjetje Warner Bros. Discovery zaradi te poteze.

Vpliv združitve na vrste vsebin

Zdi se, da bo podjetje v celoti združilo svoje animacijske studie. Trenutna poročila kažejo, da združitev ne bo vplivala na vrste vsebin, ki so jih ekipe izdajale doslej.

Zaradi domnevnega širjenja strahu je umetniški vodja mreže Cartoon Network David DePasquale zagotovil, da se najhujši scenarij ni uresničil.

“To so odločitve, ki vplivajo na resnične ljudi, studie in delovna mesta,” je povedal umetnik.

“Tam delam. Zaradi mene zagovarjajte katerokoli stališča, vendar je vaše usmerjanje ljudi k dejstvu, da je CNS v bistvu mrtev, res slabo. Zlasti za tiste, ki še vedno delamo tam. Naredite kaj boljšega iz dane informacije.”

Vir slik: FandomWire