Ohio, ZDA: Časovnica dogodkov iztirjenja vlaka z nevarnimi kemikalijami

Časovnica dogodkov, odkar se je vlak, ki ga upravlja južna železnica Norfolk, iztiril blizu Vzhodne Palestine v Ohiu. Vlak je iz Illinoisa v Pensilvanijo prevažal nevarne snovi.

3. februar: Iztirjenje vlaka, sestavljenega iz treh lokomotiv in 150 tovornih vagonov. Požar, ki je sledil, tvori ogromne oblake dima nad vzhodno Palestino. Začasno so evakuirali več tisoč prebivalcev. Nihče ni poškodovan.

5. februar: Član Nacionalnega odbora za varnost v prometu (NTSB) Michael Graham pravi, da videoposnetek nesreče kaže na možne “mehanske težave na eni od osi železniškega vagona.”

6. februar: Ekipa iz petih vagonov izčrpa in zažge “nestabilen” strupen kemični tovor.

8. februar: Guverner Ohia Mike DeWine prebivalcem dovoli vrnitev na svoje domove.

10. februar: Agencija za varstvo okolja (EPA) Norfolk Southern obvesti, da je v skladu z zakonom ZDA, Superfund najbrž odgovorna za čiščenje.

https://twitter.com/jmbaloa/status/1626097009559015424?s=20

13. februar: Regionalni urad EPA pri Velikih jezerih pravi, da je v območju evakuacije opravil teste kakovosti zraka v 291 domovih. Vinil klorida ali vodikovega klorida, dveh nevarnih materialov, ki sta uradnike najbolj skrbela, EPA ni zaznala. Pregledati morajo še 181 domov.

14. februar: Nacionalni odbor za varnost v prometu (NTSB) pravi, da je nevarne snovi prevažalo 20 vagonov, vključno z 10-imi, ki so se iztirili. NTSB pravi, da je skupno iztirilo 38 vagonov in da je požar, ki je sledil, poškodoval še 12 vagonov. NTSB ni podal nobenega predhodnega poročila o morebitnem vzroku iztirjenja.

vir Foto: Twitter

Ne spreglejte…

Ameriški baloni nad Kitajsko, Kitajska grozi

Kitajska je sporočila, da so ameriški visokogorski baloni preleteli Xinjiang in Tibet ter da bo proti ameriškim subjektom, ki ogrožajo kitajsko suverenost sprejela ukrepe. Washington in Peking sta glede letečih predmetov, potem ko je ameriška vojska ta mesec sestrelila kitajski “vohunski balon” nad obalo Južne Karoline, v sporu… več tukaj.