Če želite shujšati, morate jajcem za zajtrk dodati to!

ByAna Koren

23. februarja, 2023 , ,

Če želite shujšati, morate jajcem za zajtrk dodati to hrano!

Če želite shujšati, morate jajcem za zajtrk dodati to živilo! Veliko dietetikov se strinja, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, jajca pa so ena najbolj zdravih živil in bi jih morali izbrati za najboljši začetek dneva. 

Pojasnjujejo, da so jajca bogata z beljakovinami, ki niso le odlične za naše zdravje, ampak prispevajo tudi k hujšanju.

Če jajca uživamo v kombinaciji z drugim živilom, bodo rezultati hujšanja še boljši… več tukaj.

Ne spreglejte…

Zakaj je mandljeva moka dobra in zdrava izbira?

Če iščete moko z malo ogljikovimi hidrati in bogato s hranili, je mandljeva moka odlična izbira in, če sledite paleo dieti ali želite peči brez žitaric, potem je mandljeva moka v vaši kuhinji nujna.

Zdravstvene koristi mandljev

Mandljeva moka je še posebej bogata z vitaminom E, ki tako kot vitamin C deluje kot močan antioksidant. Slednji ščiti telesne celice pred poškodbami, ki jih povzroča prekomerna količina prostih radikalov.

Nekatere študije povezujejo večji vnos tega vitamina z manjšo možnostjo razvoja Alzheimerjeve bolezni, bolezni srca in raka.

Več kot 65 odstotkov maščobe v mandljevi moki je nenasičenih. To je odlično za vzdrževanje zdrave ravni holesterola in dobro splošno zdravje srca. Poleg tega znanstveniki verjamejo, da lahko uživanje mandljev zmanjša tveganje za bolezni srca z ohranjanjem zdravja krvnih žil… več tukaj.

Foto: Pexels