Celjski Glavni trg bo v soboto postal največja vrhunska restavracija v Sloveniji

ByMiha Kovač

30. maja, 2024
Celje [Foto: Wikimedia/ Boštjan Vodopivc]

Celjski Glavni trg bo v soboto postal največja vrhunska restavracija v Sloveniji

Celjski Glavni trg se bo to soboto prelevil v največjo vrhunsko restavracijo na prostem v Sloveniji. Dogodek bo poustvaril utrip priljubljenega Tedna restavracij, kjer bodo vrhunski slovenski chefi pripravili kulinarične mojstrovine na odprtem. Med uglednimi gosti bo tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Mateja Čalušić.

Udeleženci bodo imeli priložnost spoznati vrhunske chefe in chefinje iz izbranih restavracij Tedna restavracij ter okušati njihove jedi, pripravljene iz kakovostnih lokalnih sestavin, ki so del sheme “izbrana kakovost – Slovenija”. Te jedi bodo interpretacija sodobne kulinarike z avtorskim podpisom chefov in chefinj, preoblikovane v vrhunske ulične jedi.

Na stojnicah bodo obiskovalci lahko poskusili jedi vrhunskih chefov iz 15 restavracij, med katerimi so:

  • Mojmir Šiftar (PEN KLUB restavracija)
  • Miran Ojsteršek (Gostilna Oštirka)
  • Marko Pavčnik (Pavus – Grad Laško in LALU bistro)
  • Sebastjan Grobelšek (Gostilna Francl)
  • Rok Martinčič (Gostilna Jež)
  • Luka Košir (Grič)
  • Sabina in Grega Repovž (Gostilna Repovž)
  • Nina in Tomaž Bratovž (JB restavracija)
  • Marko Magajne (Galerija Okusov)
  • Jakob Pintar (TaBar)
  • Andrej Smogavc (Spargus)
  • Leon Pintarič (Gostilna Rajh)
  • Uroš Štefelin (Hiša Linhart)
  • Tadej Petrič (Hotel Evropa)

Ekskluzivni Chef’s Table “Izbrana kakovost – Slovenija”

Dogodek bo popestril ekskluzivni Chef’s Table “Izbrana kakovost – Slovenija”, kjer bodo obiskovalci uživali v neposredni bližini kuharskega pulta in za skupnim omizjem poskusili več hodni meni “Tedna restavracij”, ki ga bodo pred njihovimi očmi pripravljali vrhunski chefi. Za najmlajše bodo organizirane kuharske delavnice, kjer bodo lahko izdelovali svoje testenine in se sladkali.

Dogodek “Teden restavracij” organizira partnerstvo med slovenskimi rejci in predelovalci mesa, slovenskimi pridelovalci in predelovalci mleka ter Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, v soorganizaciji z Mestno občino Celje in zavodom Celeia. Vstop je prost in ne zahteva predhodne rezervacije.

Več informacij o dogodku in menije sodelujočih chefov najdete na spletni strani Tedna restavracij.

Portal24; Foto: Wikimedia/Boštjan Vodopivc