Celtics po napeti končnici zmagali prvo tekmo konferenčnega finala

ByMiha Kovač

22. maja, 2024 , ,
Košarka [Foto: Pexels]

Celtics po napeti končnici zmagali prvo tekmo konferenčnega finala

Boston Celtics so v prvi tekmi konferenčnega finala končnice lige NBA premagali Indiana Pacers s 133:128 po napetem podaljšku. Celtics so izkoristili veliko napako Indiane v zaključku tekme in povedli z 1:0 v seriji, ki se igra na štiri zmage. Druga tekma bo na sporedu v četrtek, spet v Bostonu.

Ključni trenutek tekme se je zgodil deset sekund pred koncem rednega dela, ko je Indiana vodila s 117:114 in imela žogo ob strani. Andrew Nembhard je podajal, a je žogo slabo poslal k Pascalu Siakamu, ki mu je branil Jaylen Brown. Brown je uspel dotakniti žogo, ki se je pomikala proti zunanji strani igrišča, nato pa je Siakam naredil nerazložljivo napako in se žoge dotaknil, ko je bil že izven igrišča. Žoga je bila dodeljena Bostonu, ostalo pa je še 8,5 sekunde. Brown je iz kota zadel trojko za izenačenje, preostalih 5,7 sekunde pa se rezultat ni spremenil in tekma je šla v podaljšek, kjer so slavili Celtics.

Jaylen Brown je tekmo končal s 26 točkami, sedmimi skoki in petimi podajami. Jayson Tatum je dosegel 36 točk in 12 skokov, Jrue Holiday pa 28 točk, sedem skokov in osem podaj.

Pri Indiana Pacers je Tyrese Haliburton prispeval 25 točk in 10 podaj, Myles Turner pa 23 točk in 10 skokov. Pascal Siakam je dosegel 24 točk, 12 skokov in sedem podaj.

Končnica lige NBA, vzhodni finale: Boston Celtics – Indiana Pacers 133:128 (podaljšek)

Boston vodi z 1:0 v seriji

[Vir: IndexHr]; Portal24; Foto: Pexels