Petrol, drugi največji ponudnik elektrike in četrti največji ponudnik plina v državi, bo S 1. septembrom bo elektriko in plin za gospodinjstva podražil tudi Petrol. Petrol tako sledi konkurenci, ki cene prilagajajo glede na razmere na energetskem trgu, ki so posledica dogajanja Ukrajini. Pričakovati je, da se bodo cene za cene še dvigale.

Cena za kilovatno uro elektrike z vključenim DDV  bo po novem ceniku, ki bo začel veljati s 1. septembrom:

  • po višji tarifi 0,14146 evra
  • po nižji tarifi 0,08778 evra
  • po enotni tarifi pa 0,12804 evra.

Cena je enotna za obstoječe in nove odjemalce.

Po napovedih naj bi se znesek na položnici za povprečnega gospodinjskega odjemalca spremenil za okoli 13 odstotkov ali okoli osem evrov na mesec.

Veliko odjemalcev je del kluba zvestobe, tako da si lahko z unovčenjem zlatih točk za obdobje pet mesecev znižajo račun do 10 odstotkov. Znesek položnice bo v tem primeru višji za sedem odstotkov ali okoli štiri evre na mesec, pravijo na Petrolu.

S 1. septembrom bo cena plinu z DDV za gospodinjstva in male poslovne odjemalce 0,08779 evra na kilovatno uro. Račun za povprečnega gospodinjskega odjemalca bo višji za okoli 43 odstotkov ali okoli 24 evrov na mesec.

Tudi v tem primeru si lahko uporabniki z unovčenjem zlatih točk račun znižajo za do 10 odstotkov.

Gen-I

Gen-i bo nov redni cenik električne energije za gospodinjske odjemalce uvedla mesec prej, to je s 1. avgustom. V podjetju so se sicer zavezali, da do konca leta cen električne energije za gospodinjstva ne bodo višali.
Lani jeseni so se zavezali, da cen elektrike in zemeljskega plina za svoje gospodinjske odjemalce ne bodo spreminjali do poletja 2022. Obljubo so izpolnili. Ker cen tarif električne energije niso višali na raven ostalih dobaviteljev, so svojim gospodinjskim odjemalcem prihranili 35,8 milijona evrov, so danes v sporočilu za javnost spomnili na Gen-I… več tukaj.

 

Foto: iStock