Cene vstopnic za Planico tako visoke, da si bodo ogled v živo lahko privoščili le redki!

Cene vstopnic za ogled tekem nordijskega svetovnega prvenstva v dolini pod Poncami so letos relativno visoke.

Od svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, ki ga bo gostila Planica, nas loči le še nekaj dni. Slovenska smučarska srenja bo zazrta v težko pričakovano tekmovanje, zanimivo za večje število gledalcev.

Slednje, vsaj nekatere med njimi, bi od obiska nordijskega centra, v katerega je država vložila na desetine milijonov evrov, lahko letos odvrnile visoke cene vstopnic.

Redne vstopnice so razdeljene na tri kategorije: stojišča, stojišča na tribuni in sedišča na tribuni. Kupijo se lahko štiri vrste večdnevnih vstopnic. Izbirate lahko med vstopnico za celotno prvenstvo, ZELENO vstopnico (za štiri tekmovalne dneve v obdobju od 23. do 26. februarja), SIVO vstopnico (za tri tekmovalne dneve od 28. februarja do 2. marca) ter MODRO vstopnico (za zadnje štiri tekmovalne dneve  od 2. do 5. marca)

Stojišče – 11 dni

Stojišče za vseh enajst dni prvenstva stane 490 evrov. Zeleno vstopnico za stojišče lahko kupite za 215 evrov, sivo za 162 evrov, modro za 215 evrov.

Stojišče na tribuni – 11 dni

Za stojišča na tribuni boste za celotno prvenstvo, torej za vseh enajst tekmovalnih dni, odšteli 615 evrov. Za “zeleno” obdobje 270 evrov, za “sivo” obdobje 210 in “modro” obdobje 268 evrov.

Sedišča na tribuni – 11 dni

Ogled celotnega SP vas bo stal 735 evrov. Za prve štiri dni boste odšteli 325, za obdobje ob 28. februarja do 2. marca 245 evrov in za zadnje štiri dni prvenstva 322 evrov.

Otroci do šestega leta starosti bodo na stojiščih izven tribun lahko gledali zastonj. Otroci od sedmega do štirinajstega leta bodo na stojiščih dobili 50-odstotni popust, tako na tribunah, kot izven njih.

Najdražje so, razumljivo, VIP vstopnice. Za celotno SP bo treba odšteti 2990 evrov. Za zeleno obdobje 1350 evrov, za sivo 910 evrov in za modro 1310 evrov.

CELOTEN SPORED NORDIJSKEGA PRVENSTVA V PLANICI SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ.

Naprodaj so tudi dnevne vstopnice. Za stojišča se cene teh gibajo med 15 in 64 evrov. Za stojišča na tribuni bo treba za posamezen dan plačati med 19 in 84 evrov, za sedišča na tribuni pa med 24 in 99 evrov. 

Najdražje dnevne vstopnice so za 1., 3. in 4. marec, pri kategoriji sedišč tudi za 25. in 26 februar. Dnevne VIP vstopnice stanejo med 290 in 390 evrov.

CELOTEN CENIK VSTOPNIC ZA NORDIJSKO SP V PLANICI SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ.

Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju se bo otvorilo na sredo, 22. februarja. Zadnji tekmovalni dan bo nedelja, 5. marec.

Vir: Žurnal24 Foto: Facebook

By A.K.

Komentar: