Christina Applegate o multipli sklerozi

ByA.K.

2. novembra, 2022 ,
Christina Applegate o multipli sklerozi

Christina Applegate, zvezdnica serije Družina za umret (originalno Married… with Children) je v intervjuju za The New York Times spregovorila o snemanju tretje sezone Netflixove serije Dead to Me in o tem kako se spopada z multiplo sklerozo. Multiplo sklerozo so ji diagnosticirali avgusta. Priznala je, da je že pred leti imela znake bolezni. Enkrat je med snemanjem ene od sezon serije celo izgubila ravnotežje.

“Želela bi, da bi bila bolj pozorna, ampak kako bi vedela?” je povedala igralka. Ko so ji odkrili bolezen, so producenti Dead to Me za pet mesecev prekinili snemanje, da se je Christina lahko začela zdraviti. “Morala sem to predelati, izgubila sem del sebe. Vzelo mi je čas,” je priznala.

“Ne morem hoditi brez palice”

“To bo prvič, da me bo kdo videl takšno, kot sem. Zredila sem se za 18 kilogramov in ne morem hoditi brez palice. Želim, da ljudje to vedo,” je dejala Christina. Intervju je želela narediti pred izidom tretje sezone Dead to Me, da bi gledalci razumeli, zakaj se je spremenila. 

Tretja sezona serije naj bi bila na Netflixu na voljo 17. novembra.

“Rekli so mi, da nam ni treba dokončati snemanja in da lahko združimo več epizod. Rekla sem: Ne, snemali bomo, vendar pod mojimi pogoji,” se je spominjala igralka. Povedala je, da po diagnozi ni več mogla delati kot prej. Imela je težave pri hoji po stopnicah. Na snemanje je prišla v invalidskem vozičku, pri snemanju prizorov ji je pomagal član ekipe in dolgoletni prijatelj. 

“To bo težka pot …”

Spomnimo, po tem, ko so Christini diagnosticirali multiplo sklerozo, se je igralka oglasila na družbenih omrežjih.

“Pred nekaj meseci so mi diagnosticirali multiplo sklerozo. Bilo je čudno potovanje, vendar sem imel ogromno podpore ljudi, ki se prav tako spopadajo s to boleznijo. To bo težka pot, a kot vsi vemo, cesta gre naprej.

Razen če ga kdo blokira. Kot je rekel eden od mojih prijateljev z multiplo sklerozo – zbudimo se in izvedemo navedena dejanja. In to je tisto, kar počnem, zato trenutno prosim za zasebnost, medtem ko grem skozi vse to. Hvala,” je takrat zapisala. 

Christina se je pred tem borila z rakom dojke in leta 2008 prestala dvojno mastektomijo. 

Foto: Cristina Applegate (Gettyimages)