Cirman, Vuković, Modic – Necenzurirano – obdolženi ropa!

Vuković, Cirman, Modic [Foto: Posnetek zaslona / STA / Facebook, Vir: Nova24TV]

Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic – Necenzurirano – so morali na sodišče, obdolženi so ropa.

Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic, bolj znani kot avtorji oz. propagandisti na portalu Necenzurirano, so obdolženi ropa in so morali na sodišče.

Gre za prepoznavne javne osebnosti, znane predvsem po propagandnih pisanjih v okviru ozko politično profiliranega (pro-Golob) portala Necenzurirano. Posebej so postali znani v obdobju pred prevzemom oblasti Roberta Goloba po svojih medijskih izvajanjih.

Vesna Vuković je, po zmagi Gibanja Svoboda na volitvah lani, postala predstavnica za stike z javnostmi stranke Gibanje Svoboda predsednika vlade Roberta Goloba.

Tomaž Modic si danes služi svojo plačo z delom pri poslanki Gibanja Svoboda Mojci Šetinc Pašek v okviru Preiskovalne komisije za preiskavo nezakonitega financiranja medijev v predvolilni kampanji.

Primož Cirman javno od tega “kolača” služb in denarja, menda (še) ni dobil ničesar. Je pa njegova žena presenetljivo postala vršilka dolžnosti direktorja Urada za komuniciranje vlade RS.

Govorice o njegovem delovanju v zakulisju Golobove vlade so vedno glasnejše. Še posebej potem, ko ga je premier Golob celo javno razglasil za najboljšega raziskovalnega novinarja v Sloveniji, in zagotovil, da ima pri njem vedno odprta vrata za službo.

https://portal24.si/pod-golobom-raj-za-necenzurirano-davcni-dolgovi-so-izpuhteli/

Kot zanimivost lahko ob tem samo še dodamo, da Necenzurirano v teh dneh izdaja tiskano publikacijo(!), medtem ko časopis Večer, kot del iste (Odlazkove) poslovne grupacije, javno razglaša resne poslovne težave zaradi … cen papirja. Očitno v istem “imperiju” denar za papir za nekoga je, za drugega pa malo manj.

Zasebni tožnik Rok Snežič jih obtožuje kaznivih dejanj ropa ter še dvanajstih oz. trinajstih drugih obtožb. Morali so na sodišče.

Omenjeni Rok Snežič je bil stalna tarča njihovih člankov. Tudi sicer so se obdolženi trije Primož Cirman, Vesna Vukovič in Tomaž Modic redno spravljali na znane osebnosti. Tarče so bile izven levičarskih krogov, cilj pa njihova javna diskreditacija.

Obtožba

Obtožbe o ropu niso tako nedolžne, kot se zdi. Rezultati sodnega procesa bi lahko še kako resno vplivali na vse dejavnosti, s katerimi se ukvarja imenovana trojica.

Ob odsotnosti obdolženih pa so bili na predobravnavnem naroku prisotni njihovi zagovorniki. Izpovedali so, da so njihovi klienti seznanjeni z današnjim narokom in da se strinjajo, da se ta opravi v njihovi nenavzočnosti.

Po naznanitvi obtožencev so bili predloženi dokazi za začetek postopka.

Med temi dokumenti je bilo tudi potrdilo ministrstva za pravosodje, ki je zasebnega tožilca Roka Snežiča 28. februarja 2022 oprostilo obtožb. Poleg tega je dokazovalo, da je v registru KPK vpisan kot pooblaščeni lobist. To ne bi bilo na voljo, če bi bil obsojen na zaporno kazen. Poleg tega je potrdilo razkrilo, da je Snežič tudi pooblaščeni davčni svetovalec, potrdilo sodišča v Banja Luki z dne 27. 9. 2022, pa dopolnjuje to dokazno sliko o tem, da ni bil kaznovan.

Kljub temu, da v BiH zoper tožnika ni bila vložena obtožnica ali obsodba, je potrdilo policijskega urada v Banja Luki potrdilo njegovo nekaznovanost z odločbo z dne 9. 2. 2022 o priznanju nekaznovanosti. Zaradi zdravstvenih težav se žal ni udeležil obravnave.

Zagovornik obtoženke Vesne Vuković je predložil svoje dokaze in predlagal zaslišanje priče Ada Avdića.

Miha Kovač

Vir fotografij: Nova24TV