Citroën predstavil povsem novo generacijo modela C3

Francoski avtomobilski proizvajalec Citroën je razkril svojo četrto generacijo modela C3, in sicer z drznim korakom v električno prihodnost – ë-C3. To je izjemno pomembna poteza za Citroën, saj trenutna generacija C3 predstavlja kar 30 odstotkov celotne prodaje znamke v Evropi. Slednje pa pomeni, da gre za paradni model znamke, pri katerem je tveganje lahko visoko.

Njegov povsem nov obraz, osvetljen s sodobnim LED svetlobnim podpisom na sprednjih in zadnjih lučeh, prav tako pa se ponaša s svežim logotipom znamke, bo zagotovo pritegnil pozornost na cesti. Oblikovalec novega C3 je navdih našel v nenavadnem konceptu Citroën Oli, ki je pred kratkim zapeljal po italijanskih cestah. Ta izstopajoči videz obljublja takojšnjo prepoznavnost.

Največja novost pa je cenovno ugodna električna različica ë-C3, ki bo na voljo po ceni, ki je nižja od 25.000 evrov. To postavlja električno mobilnost v dosegljivost večjemu številu kupcev.

Varčnost in prilagodljivost motorja

Novi ë-C3 je tudi prvi model iz skupine Stellantis, ki vozi na platformi BEV ‘Smart Car’, ki ponuja varčnost in prilagodljivost motorja z notranjim zgorevanjem. S svojo 44 kWh baterijo ponuja doseg 320 kilometrov po testiranju WLTP, poleg tega pa omogoča hitro polnjenje z močjo 100 kWh. Baterija se tako napolni od 20 do 80 odstotkov v zgolj 26 minutah. Standardno polnjenje z izmeničnim tokom traja približno 4 ure in 10 minut, v primeru 11 kW polnilnika pa samo 2 uri in 50 minut. Dostop do polnilnikov je preprost, in sicer z uporabo serijskega kabla Mode 3, ki omogoča polnjenje tako doma kot na javnih polnilnikih.

Električni motor z močjo 83 kW in popolnoma samodejni menjalnik poskrbita za odlično pospeševanje, saj ë-C3 doseže 100 km/h v 11 sekundah, najvišja hitrost pa je 135 km/h.

V notranjosti se ponaša s sedeži, polnjenimi s peno visoke gostote, in 10,25-palčnim barvnim infozabavnim zaslonom, ki je nagnjen proti vozniku. Povezljivost je prav tako izboljšana, kar omogoča enostaven dostop do glasbe, radia, klica in navigacije prek mobilne naprave.

Prodaja novega Citroëna ë-C3 v Evropi bo stekla v začetku leta 2024, kar bo priložnost za ljubitelje znamke, da se podajo v električno prihodnost s stilom.

vir

Foto: Citroen

Portal24