Čokoladna lazanja

ByAna Koren

21. avgusta, 2022

Čokoladna lazanja

Čokoladna lazanja je idealna sladica za vroče poletne dni. Pripravite jo hitro in brez peke. Primerna je tudi za zabave in praznovanje rojstnih dni.

Kaj potrebujete:

  • 200 g čokoladnih maslenih piškotov
  • 85 g masla
  • 500 ml smetane za stepanje
  • 1 Vrečka mešanice za utrjevanje stepene smetane (kremfix)
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 350 g kremnega sira
  • 8 dl mleka
  • 2 vrečki čokoladnega pudinga v prahu
  • 100 g sladkorja
  • čokoladne mrvice za dekoracijo

Postopek:

Piškote zdrobite ali zmeljite in jih zmešajte s stopljenim maslom. S piškotno maso obložite dno pekača, velikosti 25 x 35 centimetrov.

Smetano zlijte v posodo in ji med stepanjem dodajte mešanico za utrjevanje (kremfix), ki ste jo zmešali s sladkorjem v prahu in vanilijevim sladkorjem. Stepajte, dokler ne dobite čvrste kreme.

V drugo posodo dajte kremni sir in ga dobro premešajte z električnim mešalnikom. Vanj z lopatico vmešajte polovico smetane, nato pa zmes razmažemo po piškotni podlagi. Pekač in preostanek smetane postavite v hladilnik.

Po navodilih z vrečke skuhajte puding, pri čemer uporabite samo 8 dl mleka in 100 g sladkorja. Puding malce ohladite, nato pa ga prelijte po plasti s kremnim sirom. Znova postavite v hladilnik.

Ko se puding ohladi, po vrhu razmažite preostanek stepene smetane. Sladico pred rezanjem vsaj za dve uri postavite v hladilnik. Pred serviranjem jo posujte s čokoladnimi mrvicami.

Vir in foto: Okusno.je