Čokoladna lazanja
Čokoladna lazanja je idealna sladica za vroče poletne dni. Pripravite jo hitro in brez peke. Primerna je tudi za zabave in praznovanje rojstnih dni.
Kaj potrebujete:
- 200 g čokoladnih maslenih piškotov
- 85 g masla
- 500 ml smetane za stepanje
- 1 Vrečka mešanice za utrjevanje stepene smetane (kremfix)
- 30 g sladkorja v prahu
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 350 g kremnega sira
- 8 dl mleka
- 2 vrečki čokoladnega pudinga v prahu
- 100 g sladkorja
- čokoladne mrvice za dekoracijo
Postopek:
Piškote zdrobite ali zmeljite in jih zmešajte s stopljenim maslom. S piškotno maso obložite dno pekača, velikosti 25 x 35 centimetrov.
Smetano zlijte v posodo in ji med stepanjem dodajte mešanico za utrjevanje (kremfix), ki ste jo zmešali s sladkorjem v prahu in vanilijevim sladkorjem. Stepajte, dokler ne dobite čvrste kreme.
V drugo posodo dajte kremni sir in ga dobro premešajte z električnim mešalnikom. Vanj z lopatico vmešajte polovico smetane, nato pa zmes razmažemo po piškotni podlagi. Pekač in preostanek smetane postavite v hladilnik.
Po navodilih z vrečke skuhajte puding, pri čemer uporabite samo 8 dl mleka in 100 g sladkorja. Puding malce ohladite, nato pa ga prelijte po plasti s kremnim sirom. Znova postavite v hladilnik.
Ko se puding ohladi, po vrhu razmažite preostanek stepene smetane. Sladico pred rezanjem vsaj za dve uri postavite v hladilnik. Pred serviranjem jo posujte s čokoladnimi mrvicami.
Vir in foto: Okusno.je