Ekipa japonskih inženirjev je zasnovala in predstavila novo inovativno napravo za hlajenje zraka in filter hkrati, imenovan CoolEdge. Naprava izrinja na stranski tir velike klimatske naprave, ki predvsem porabljajo veliko energije. Več kot milijon uporabnikov je že skočilo na ta voz in uživa v najčistejšem in najcenejšem hladnem zraku, ki so ga kadarkoli dihali v svojih domovih.

CoolEdge: Preprosta rešitev za poletno vročino, brez velikih stroškov

Vas muči poletna vročina, vendar si težko privoščite več sto evrov za namestitev, delovanje in vzdrževanje standardne klimatske naprave? Ali pa ste morda obtičali s staro, ki oddaja plesniv in neprijetno dišeč zrak? Potem si morate ogledati to neverjetno novo kompaktno prenosno hladilno napravo.

Globalno segrevanje je dejstvo. Poletja postajajo iz leta v leto bolj neznosna in stroški za elektriko in upravljanje dragih klimatskih naprav se samo še povečuje.

Vendar to (žal) še ni vse. V zadnjem času smo se vsi lahko prepričali o vplivu in nevarnosti virusov ter o pomenu prečiščenega zraka. Pri čemer velike klimatske naprave ne le da ne pomagajo, temveč ga s svojo notranjostjo, prekrito s plesnijo in prahom, lahko še poslabšajo.

Ta nova prenosna hladilna naprava je odgovor na mnoge težave. Kompaken, poceni, majhen porabnik energije, tih, itd. Seznam prednosti je resnično dolg.

O čem govorimo?

Imenuje se CoolEdge. Ekipa japonskih inženirjev je s sodelavci v Švici, ki skrbijo za proizvodnjo finih delov, pripravila to dvakrat inovativno rešitev.

Kompakten, prenosen in tih, zato ga lahko vzamete s seboj kamor koli. Kjerkoli lahko uživate v pomirjujočem hladnem in čistem zraku, ki ga zagotavlja. Naj bo to park, pisarna ali nočna omarica. Hkrati pa je tako tih, da sploh ne boste opazili, da je tam.

Ali izpolnjuje svoje obljube?

Prenosne klimatske naprave niso nič novega, vendar je CoolEdge verjetno najmanjša, kar smo jih videli.

Po vklopu je naprava tako tiha, da človek ne ve ali sploh deluje ali ne. Preprosto nismo navajeni, da bi katera koli hladilna naprava delovala z manj kot 68 dB hrupa.

Njegove funkcije:

✅ Nastavljiv usmerjevalnik zraka. Smer toka vetra lahko premikate navzgor ali navzdol.

✅ 3 hitrosti ventilatorja. 3 nastavitve hitrosti, ko potrebujete največ hladu ali ko vam je ljubša popolna tišina.

✅ 500ml rezervoar. Rezervoar za hladilno vodo, ki zdrži do 8 ur brez polnjenja.

✅ Energetsko učinkovit in brez freona. Ni potrebe po hladilnih plinih, samo napolnite ga z vodo in morda za dobro mero vmešajte nekaj kock ledu.

✅ 7-barvna LED osvetlitev

✅ Robustna ABS plastika in odpornost proti puščanju 

✅ Napajalnik USB in 12-urna notranja baterija . Porabi le 10 W energije. Napaja se lahko tudi iz prenosnega računalnika ali telefona!

✅ Zlahka ohladi prostor do 20 kvadratnih metrov

✅ Tehnologiji Hydro-chill in Rapid Mode. Samo z vodo lahko zlahka znižate temperaturo za 5 stopinj Celzija, če pa dodate nekaj ledu, da se voda še dodatno ohladi, je temperatura lahko še nižja.

Druga funkcija je način vlaženja zraka. S pritiskom na gumb lahko naprava preklopi na prijetno hladen zrak s pravo količino vlage za suho okolje.

Tretji način uporabe je način aromaterapije. Preprosto izberite ta način, v posodo za vodo dajte nekaj dišečega olja in uživajte v prijetnem vonju, ki se širi po okolici.

Na koncu je treba omeniti še posebno funkcijo, filter naprave. Filtrira delce, kot so prah in alergeni. S tem pomaga tistim, ki trpijo zaradi prašnih notranjih ali zunanjih prostorov, polnih cvetnega prahu. Srebrov ionski filter filtrira tudi 99 % patogenih organizmov, zato je zrak, ki izhaja iz naprave, popolnoma svež, čist in varen.

Tako ne samo hladi, ampak tudi vlaži, omogoča širjenje prijetnega vonja po prostoru in filtrira 99 % vseh delcev v zraku. 4 različne funkcije naprave v eni kompaktni prenosni zmogljivi škatlici! Poleg tega je neverjetno tih, zato lahko mirno spite ob hladnem in čistem zraku.

Koliko stane CoolEdge?

Maloprodajna cena naprave CoolEdge je med 150 in 200 evri.

Vir: Kit.co, Inter Press Service, CoolEdge