Covid: 13 policistov osumljenih, da so storili kazniva dejanja

ByAna Koren

3. februarja, 2023 ,

Boštjan Lindav: Ugotovili smo razloge za sum, da je 13 policistov storilo kazniva dejanja

V okviru preiskave policijskih postopkov so opravili pogovore s 63 uslužbenci Policije. V. d. generalnega direktorja Policije Boštjan Lindav je povedal, da so ugotovili razloge za sum, da je 13 policistov storilo kazniva dejanja.

Sanja Ajanović Hovnik, v funkciji ministrice za notranje zadeve, in v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav, sta na novinarski konferenci predstavila izvedene ukrepe glede odprave pomanjkljivosti, ki so bile ugotovljene v izrednem nadzoru nad delom policije pri varovanju protestov v letih 2020 in 2021.

Med osumljenci tudi štirje vodstveni delavci policije

Trije so protipravno odvzeli prostost, en je kršil človeško dostojanstvo in protipravno odvzel prostosti, osem jih sumijo kršitve človeškega dostojanstva, enega pa nevestnega dela v službi. Med 13 uslužbenci policije so tudi štirje vodstveni delavci.

Vse primere so odstopili specializiranemu oddelku državnega tožilstva, je še povedal Lindav.

Ob tem je v. d. generalnega direktorja policije še pojasnil, da so zaradi časovne oddaljenosti dogodkov nekateri delovno pravni pogoji že zastarali in bi bili postopki odpuščanja nezakoniti.

“Ne gre za lov na čarovnice”

Ministrica za javno upravo v funkciji ministrice za notranje zadeve Sanja Ajanović Hovnik pravi, da je policija že izvedla nekatere ukrepe, za katere verjame, da bodo preprečevali, da še kdaj pride do zlorab, tudi v politične namene. Po njenih besedah ne gra za lov na čarovnice, ampak za preprečitev tega, da bi v prihodnje prišlo do tovrstnih dogodkov.

Vir: Siol Foto: STA

Ne spreglejte…

Lindav razkril Golobove pritiske in dogajanje za zaprtimi vrati

Boštjan Lindav je v pisnem poročilu svoji nadrejeni, ministrici za notranje zadeve Tatjani Bobnar razkril, kaj vse se je dogajalo za zaprtimi vrati glede ti. političnih pritiskov na delo policije.

Prvi mož policije je v poročilu pojasnil “določene politične pritiske” nanj, omenil je tudi skrivnostnega Golobovega človeka… več tukaj.