Čudežni napitek, pripravljen iz dveh sestavin, razbija kilograme in pospešuje presnovo

Čudežni napitek, sestavljen iz le dveh sestavin in sicer iz mlačne vode in ene žlice medu, je po mnenju nutricionistov zanesljiva pot do vitkega in zdravega telesa brez odrekanja najljubši hrani.

Številne raziskave so pokazale, da je med živilo, ki nam lahko pomaga ohranjati zdravje, edini pogoj je, da je hrana kot taka najvišje kakovosti. Toda njegova kombinacija z navadno vodo ima tudi velike prednosti.

Antioksidanti v medu učinkovito pomagajo pri izločanju škodljivih toksinov, odpravljajo napenjanje, zmanjšujejo utrujenost, spodbujajo vitalnost.

Antibakterijske lastnosti medu telo varujejo pred morebitnimi okužbami. Poleg tega voda z medom dokazano pomaga pri hujšanju, kar je odlična novica za vse, ki se trudite shujšati. Učinek je še boljši, če ta preprost napitek zaužijemo zjutraj na tešče.

Strokovnjaki hkrati opozarjajo, da obstajajo določeni neželeni učinki, na katere je treba biti pozoren. Kot pojasnjujejo, je treba paziti, da voda, v katero umešate med, ni prevroča, temveč mlačna. Namreč, če med pomešamo s katerokoli tekočino z visoko temperaturo, lahko postane toksičen in s tem povzroči več škode kot koristi.

Vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Začimbi, ki pomagata k bolj ravnemu trebuhu

Začimbi, ki pomagata k bolj ravnemu trebuhu. Ne glede na to, ali je vaš cilj izgubiti trebušno maščobo ali se znebiti napihnjenosti, lahko oboje dosežete z dobro uravnoteženo prehrano. Znanost je dokazala, da obstajata dve začimbi, ki vsebujeta antioksidante, spodbujata zdravje prebave in metabolizma ter tako pomagata narediti trebuh bolj raven.

Kurkuma

Kurkuma je starodavna začimba. Že stoletja se uporablja zaradi zdravstvenih koristi njene aktivne sestavine kurkumina. Vnetja so eden največjih krivcev za kronične zdravstvene težave, ki se pojavljajo v srednjih in starejših letih. Največja prednost kurkume je, da je naravna protivnetna spojina… več tukaj.