Čudovita zgodba Henryja Sugarja: Kritiki navdušeni še pred Netflix premiero

ByAna Koren

4. septembra, 2023

Čudovita zgodba Henryja Sugarja: Kritiki navdušeni še pred Netflix premiero

Čeprav se svetovna premiera kratkega filma “Čudovita zgodba Henryja Sugarja” na Netflixu pričakuje šele konec septembra, so kritiki že padli pod njegov čar. Film, ki ga je režiral priznani režiser Wes Anderson in temelji na zgodbi Roalda Dahla, je požel val navdušenja. Prejel je kar 100 % oceno na Rotten Tomatoes.

Zgodba filma se osredotoča na intrigantno pripoved o bogatašu, ki odkrije guruja, ki trdi, da lahko vidi brez oči. Odloči se osvojiti to neverjetno veščino, da bi varal pri igrah na srečo. V glavnih vlogah blestijo priznani igralci, med njimi Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Ben Kingsley, Dev Patel in Richard Ayoade.

https://youtu.be/kAg7oz6LXKw

Nekatere ugledne publikacije so že izrazile svoje navdušenje nad filmom. Revija New York Magazine ga je opisala kot “odličnega”. The Playlist pa je zapisal, da sta “Wes Anderson in Roald Dahl združila svoje moči v enem najbolj harmoničnih sodelovanj v zgodovini kinematografije, rezultat pa je nepričakovano čudovita antologija.” Daily Telegraph je poudaril, da je “Anderson z izjemno interpretacijo Dahlovega dela dokazal svoj talent,” medtem ko je London Evening Standard opisal film kot “čudovito stvaritev,” ki traja 39 minut.

Film “Čudovita zgodba Henryja Sugarja” obeta, da bo postal nepozaben dodatek k filmografiji Andersona in kultni trenutek za oboževalce Roalda Dahla. Vsi ljubitelji zgodbe in Andersonovega režiserskega stila bodo zagotovo nestrpno pričakovali premiero na Netflixu konec septembra.

vir Foto: Netflix Portal24